3 dolog, amiről mindenképp beszélj a párodnak, ha hosszú kapcsolatot akarsz

Ne titkold el, mit szeretsz csinálni, de azt se, hogy mitől mászol a falra.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kapcsolat elején a legtöbben igyekeznek a lehető legjobb képet mutatni magukról annak érdekében, hogy megnyerjék a másikat. Ezért bizonyos dolgokat megpróbálhatnak elrejteni, míg másokat épp a párjuk kedvéért tesznek meg.

Ám az, ami nem őszinte, hamar lelepleződik, ennek pedig valamely vagy mindkét fél megissza a levét, és könnyen csalódás lehet a vége.

Ha nem akarod úgy érezni, hogy vesztegetted az időt, és azt sem szeretnéd, hogy a másik félúton jöjjön rá, tévedett, érdemes bizonyos dolgokat még az elején tisztáznotok.

Mit gondolsz a szeretteiről?

Ha rosszul érzed magad a barátai vagy a családja társaságában, ne tegyél úgy, mintha minden rendben lenne.

A férfiak nehezen veszik észre, ha feszengsz, nincsenek olyan finom szenzoraik, amelyekkel leolvassák rólad, ha valami zavar. Párod csak akkor tudja, ha megmondod neki, hogy mi az, ami kényelmetlenséget okoz, és miért érzed magad rosszul. Ekkor ő is megteheti a megfelelő lépéseket azért, hogy változzon a helyzet, és kompromisszumra jussatok.

Hálószobatitkok

Vannak, akik a kapcsolat elején minden fegyvert bevetnek a hálószobában, hogy a férfi elégedett legyen velük, és olyasmibe is belemennek a kedvéért, amihez nem fűlik a foguk. Ám ez hosszú távon fenntarthatatlan helyzet, ami mindkét félnek csak kellemetlenségeket okoz. Ha olyasminek mutatod magad, ami nem vagy valójában, akkor úgy érezheti a másik, hogy átverted. A másik oldalról pedig te is megérdemled, hogy olyan emberrel légy együtt, akinek pont az kell, amit te adsz. Ugyanakkor érdemes kifejezned azt is, hogy te mire vágysz.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Mi érdekel?

Sokan esnek abba a hibába, hogy a kapcsolat elején úgy tesznek, mintha őket is épp a másik hobbijai lelkesítenék. Például kalandvágyónak és sportszeretőnek állítják be magukat, miközben jobban szeretnek kiállításra járni, vagy épp színházkedvelőnek, miközben évek óta egyetlen darabot sem láttak. Ilyen esetekben sokkal értékesebb - és nagyobb tiszteletet is vívsz ki -, ha beismered, hogy nem vagy otthon az általa említett műfajban, de szívesen kipróbálod vele.

Értékelni fogja, hogy miatta teszed, esetleg mutathat valami újat, amit, ki tudja, talán megszeretsz. De megengedheted magadnak azt is, ha nem. A másik oldalról neked sem kell lemondanod a saját hobbijaidról azért, hogy vele lehess. Ha neked fontos, hogy hetente kétszer táncórára járj, ne hanyagold miatta.

Plusz 1: Mit vársz a kapcsolattól?

A férfiakat ki lehet kergetni a világból a mi van köztünk, merre tartunk és hasonló kérdésekkel. Az elején nem biztos, hogy tudják, így felesleges feszegetni. A legtöbbjük úgy van vele, hogy ha kialakul valami, akkor azt mindketten érzitek. Egyetlen esetben érdemes rákérdezni, finoman, a dologra, mégpedig akkor, ha úgy érzed, hogy nem szeretne tőled komolyan semmit, azonban hagyja lógni a levegőben a dolgot, nem mond nemet, mert kényelmes neki a figyelmed. Ekkor érdemes tisztázni, hogy ki mit vár a kapcsolattól.

Ha tehát nem szeretnéd nyaggatással elijeszteni, ne kérdezz tőle ilyesmit, inkább élvezd a helyzetet.

Ezt is szeretjük