18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 tabu pasi, akibe tilos beleszeretni

Mit tegyél, ha mégis megesett?

A szerelem néha több bonyodalmat okoz, mint boldogságot. A karriered mellett a barátságod is rámehet.

Természetesen igaz, hogy a szerelemről nem lehet sem dönteni, sem pedig figyelmen kívül hagyni azt. Hiszen az érzés csak jön, hatalmába kerít, és átveszi az irányítást. Bizonyos esetekben azonban megtörténhet, hogy olyan pasi iránt kezdesz mélyebb érzéseket táplálni, aki miatt komoly bajba kerülhetsz az élet egyéb területein - nem biztos tehát, hogy megéri belebonyolódni a kalandba.

A főnök

A munkahelyeken él egy íratlan szabály, miszerint házi nyúlra nem lövünk, bár egy felmérés szerint az egyedülállók jelentős része itt ismeri meg a párját. Egy, a kelleténél intimebbé váló kollegiális viszony talán kevesebb bonyodalmat okozhat, mint amikor a kiszemelt hímnemű épp az iroda alfahímje - vagyis a főnök.

Eleinte feldobhatják a monoton hétköznapokat a percek, amikor kíváncsian figyeled, hogy mikor lép az irodába, a hozzád intézett kedves, elismerő szavai azonban nemcsak az önérzetednek tehetnek jót, de könnyen tévútra vihetnek. A felerősödő érzelmek a munkavégzésedre is hatással lehetnek, hiszen vagy annak a rovására mennek, vagy figyelemfelhívó jelleggel extra fokozatra kapcsolsz, mellyel egy idő után elnyerheted a kollégák ellenszenvével járó, az iroda törtetője címet.

Ha az érzés mégis viszonzásra talál, hosszú út vezet a felhőtlen boldogságig. Számítanod kell a kezdeti titkolózásra, az igazi beteljesedés érdekében pedig könnyen lehet, hogy egyikőtöknek munkahelyet kellene váltania, és ez általában nem a magasabb pozícióban lévő fél. Ha éledni kezdenek az érzések, a legegyszerűbb, ha igyekszel elterelni a figyelmedet a célszemélyről akár a kutyaharapást szőrével módszerrel, akár a hibái felerősítésével.

Ellenkező esetben drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodnod, ami a szándékos kerülését jelenti, vagy, ha adott esetben a viszony a karrieredet sodorná veszélybe, érdemes az állásváltást is fontolóra venned.

A barátnő pasija

Ha a barátnőd újdonsült pasijával sokszor vagytok egy társaságban, megtörténhet, hogy nem csak baráti szemmel kezdesz el rá tekinteni, különösen, ha úgy érzed, ő is figyelmesebb veled a kelleténél. Amennyiben egyszer csak arra eszmélsz, mennyire jó lenne a barátnőd helyében lenni, hiszen a pasi kedves, figyelmes, mindemellett humoros és okos is, gondolj bele, hogy megéri-e ez az esetleges románc az árát, ami a barátságotok lenne.

Hasonló szituációban nemcsak magával az érzéssel kell megküzdened, de az a veszély is fennáll, hogy, ha kiderül a dolog, a barátnőd netán ellened fordul. Ebben az esetben nem árt kielemezned a helyzetet: vajon a férfi egy megrögzött csábító, és talán a barátnődet sem veszi komolyan?

Ha így áll a dolog, légy óvatos a figyelmeztetéssel, nehogy úgy tűnjön, csak el akarod választani őket, de azért oszd meg a gyanúdat a lánnyal. Adott esetben az is állhat a hirtelen fellobbanó érzelmek hátterében, hogy régóta vagy egyedül, és az ő kapcsolatuk gyengédségét irigyled. Mindenesetre akármi is az oka, ha az érzéseid komolynak bizonyulnak, és ésszel nem tudsz uralkodni felettük, egyetlen megoldás a közös programok hanyagolása lehet: kérd meg a barátnődet, hogy, ha ritkábban is, lehetőleg csak kettesben találkozzatok.

Nem találod a párodat?

Sorozatos kudarcokat kell átélned az ismerkedés során? Mindenkinek van párja körülötted, csak te nem találod az igazit? Ha tudni szeretnéd, mi lehet az oka ennek, nézd meg videónkat!

Nős férfiak

Meglehet, a nős férfiakat pont ez a tulajdonságuk teszi még vonzóbbá, hiszen a gyűrű az elköteleződési hajlamot, a hűséget sugallja, ami valljuk be, sokunk által vágyott dolog. Ennek ellenére valószínűleg mégsem mondunk újat azzal, hogy az egyik, ha nem a legnagyobb tabu egy olyan férfiba beleszeretni, aki már másnak fogadott örök hűséget. A nős pasi iránt érzett szerelmet nevezhetjük zsákutcának is, hiszen a közös jövő esélye a nulla irányába tendál.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Bár, ha a pasi elcsábul, eleinte izgalmasak lehetnek a lopott órák, de hamarosan rá kell majd eszmélned, hogy a bűntudat elkerülhetetlen, és a boldogság sem lehet teljes, hiszen a kapcsolatotok nem lehet hivatalos, amíg ő máshoz tartozik. Amellett pedig, hogy egy házasságot szétrombolni már csak a nőtársaink iránti tisztelet jogán sem ildomos, az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a hasonló viszonyok a legritkább esetben végződnek válással. Így, ha viszonzásra találna az érzés, jobb, ha nem bonyolódsz bele, és a lehetőségekhez mérten a minimálisra csökkented a kapcsolattartást, hogy minél több szenvedéstől kíméld meg magad.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük