3 elfojtott vágy, ami miatt a pasi megcsal

Jogosan teszi?

Van, aki azért menekül más nő karjaiba, mert valamit nem kaphat meg a partnerétől.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel a párkapcsolatban két különböző ember él együtt, nehéz megvalósítani, hogy mindenkinek a vágyai maradéktalanul teljesüljenek. Ez részben rendben is van így, hiszen az a folyamat, melynek során az igények egymáshoz idomulnak, szükségszerű a kompromisszumos, ugyanakkor harmonikus boldogság eléréséhez.

Nem mindenben éri meg ugyanakkor megalkudni. Előfordul, hogy valaki a szerelem nevében olyasmit ad fel, ami egyébként fontos lenne a számára: hasonló esetben az elfojtott vágy hosszú távon akár meg is keserítheti a kapcsolatot. Íme, a férfiak leggyakoribb eltitkolt óhajai, amelyek végül tiltott kapcsolatba vihetik őket.

Van okod gyanakodni?
A megcsalás persze sokszor a hajlamon is múlik. Ha nem tudod, a párod mennyire megbízható, teszteld le. Amennyiben pedig hasznosnak találtad az elemzést, nézd meg a többi Szex és szerelem tesztünket is!

Szexuális vágyak

A férfiak esetében a megcsaláshoz vezető elfojtott vágyak döntő hányada szexuális jellegű. Talán azért, mert az ő esetükben a félrelépés maga is legtöbbször nemi alapon történik, tehát sokan nem kevernek érzelmeket a tiltott viszonyba.

Még több szex

Ha valaki sűrűbb összebújásokra vágyik, azt alapvetően fölösleges titkolni. Mégis, amennyiben állandósul az a helyzet a kapcsolatban, hogy a pasi több szexet szeretne, de a nő részéről mindig visszautasításban részesül, idővel lehet, hogy nem teszi többé szóvá, ám a háttérben továbbra is megmarad a beteljesületlen vágy.

Ebben az esetben pedig könnyen érezheti úgy, hogy máshoz kell fordulnia, ha szeretné kielégíteni az étvágyát, vagyis szinte szó szerint a hormonok viszik tévútra.

Nem azt állítjuk, hogy ha szeretnéd magad mellett tartani a pasit, akkor mindenképpen ügyelj rá, hogy a napi szexigénye teljesüljön: amennyiben egyáltalán nincs kedved ágyba bújni, mert stresszes vagy, netán érzelmi okok rejlenek a háttérben, nem kell erőltetni.

15 jel, hogy a pasi megcsal

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ugyanakkor a hosszú kapcsolat esetében az is megeshet, hogy egyszerűen megszokásból ritkulnak meg az alkalmak. Hasonló esetben, ha a párod nem is próbálja változatosabbá tenni számodra a dolgot, illetve nem jelzi a problémáját, hanem kapásból máshol keresgél, nem érdemel mentséget. De neked is érdemes nyitva tartanod a szemed, és ha úgy érzed, többre vágyna, törekedhetsz egy kis újításra, amivel talán a saját kedvedet is meghozhatod a gyakoribb együttlétekhez.

Hiányzó technikák

Nem csak a mennyiség lehet azonban problémaforrás. Sok férfi kifejezetten vágyódik bizonyos szexuális mozzanatok után, mint amilyen az orális szex. Persze ha olyan óhajai vannak a párodnak, amelyeket megalázónak tartasz, nem kell csak azért eleget tenned a kívánságának, hogy elkerülhesd ezáltal a megcsalást.

Amennyiben durva különbségek vannak köztetek szexuális téren, és ő sok olyan technikát részesítene előnyben, amit te el se tudsz képzelni, az már önmagában intő jel lehet, hogy talán nem egészen illetek össze.

De ha csak arról van szó, hogy nem is próbálod elengedni magad mellette, és az orális szexet is tapasztalatok nélkül utasítod el - nem csak a művelés, de a részesülés szintjén is -, a partnered könnyen érezheti azt, hogy nem vagy hajlandó igazán beengedni őt az intim szférádba, és a testét sem fogadod el.

Ez pedig nem pusztán a fizikai kielégületlenség, inkább egyfajta feltárulkozó gesztus hiánya miatt vezethet a részéről félrelépéshez. Persze az más kérdés, ha tapasztalati okai vannak, hogy elutasítasz bizonyos szextechnikákat, ugyanakkor próbáld megtalálni annak a módját, hogy éreztesd a pároddal: teljes mértékben elfogadod őt, és ha mondjuk az ajkaiddal nem szereted érinteni odalent, időnként helyettesítsd ezt a kielégítési formát a kezeiddel!

A férfias szerep iránti vágy

Nem csak a szexben lehetnek azonban olyan elfojtott óhajok, amelyek végül tönkretehetik a viszonyt. A kapcsolatban a férfiak leggyakrabban a klasszikus irányító szerepre, vagy legalábbis tiszteletre, elfogadásra vágynak. Amennyiben azonban egy irányító, netán túlságosan önálló nővel találják szemben magukat, ezek az igények háttérbe szorulhatnak, hiszen a másik fél erőteljesebb akarata elnyomhatja őket.

Hogyan kezeld, ha kiderül?

Amennyiben egyáltalán nem adsz teret a párodnak, hogy legalább a látszatát meghagyd, miszerint ő melletted az erős férfi, ha nem is a legtisztességesebb reakció, de valahol érthető, hogy keres egy másik nőt, aki mellett megkapja, amire vágyik. Néha tehát érdemes egy mosollyal nyugtáznod, ha előreenged az ajtónál, és akkor is hagynod, hogy segítsen, ha valamit egyedül ugyanúgy meg tudnál oldani. Ám ha csak arról van szó, hogy a pasi a hiúságán ejtett csorbának veszi, hogy szerinted egy ideális párkapcsolatban férfi és nő egyenlő, és mintegy visszavágásként csal meg, az vitathatatlanul a nem jogos és még kevésbé megbocsátható kategóriába esik.

Ezt is szeretjük