3 gyakori tévedés, amire könnyen rámehet a párkapcsolatod

Mit tegyél, ha a megfelelési kényszer vagy épp a túlzott gyanakvás ássa alá a kapcsolatodat?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha elég egy apróság, és az addig lángoló érzelmek szinte egyik pillanatról a másikra elillannak. Vajon tudod-e bármilyen módon befolyásolni a párkapcsolatod alakulását? Miért lesz olykor épp abból válóok, ami szépnek és vonzónak tűnt a szerelem kezdeti szakaszában?

Gyuri eleinte úgy találta, Alíznál nincs remekebb nő a világon. Szinte mindent megtalált a 28 éves lányban, amire vágyott: szépséget, jó humort, vagányságot, intelligenciát. Még az is tetszett neki, hogy Alíz határozottan kiáll a véleménye mellett, és eredményesen képviseli az érdekeit. Úgy hitte, ez a szerelem lehet talán a holtomiglan-holtodiglan történet az életében.

A lány is hasonlóképpen gondolkodott kettőjükről, azzal a különbséggel, hogy szinte már az első héten pontos listát készített Gyuriról, mi mindenben kellene megváltoznia a fiúnak ahhoz, hogy számára valóban tökéletes társsá váljon.

Így légy tökéletes!

Módszeresen kezdett hozzá a fiú átformálásához, előbb az öltözködését, majd a szabadidejét szabta át, néhány héttel később pedig a baráti körének rostálásába fogott. Ha pedig Gyuri valaminek nem akart megfelelni, Alíz hatalmas hisztit csapott, könnyek között vágta a párja fejéhez, hogy ő csak a legjobbat akarja neki, illetve kettőjüknek. Gyuri alig hat hónapig bírta a kiképzőtábort, akkor végképp elfogyott a türelme, és szakított a lánnyal, aki még hosszú ideig hálatlan dögként emlegette őt.

Bármit bevállalok, hogy megtarthassalak

Réka épp ellentétes taktikát választott a maga párkapcsolatában, mint az előző történet fiútagja, Gyuri. Ő nem csupán azt tökélte el, hogy a szerelme minden elvárását teljesíti, de még a ki nem mondott gondolatait is megpróbálta valóra váltani.

Attilának elég volt például egy kósza megjegyzést tennie arra, hogy sok nőnek milyen jól áll a magas sarkú cipő, Réka másnaptól csakis tűsarkokon tipegett mellette. Amikor felfedezte, hogy a vörös hajú nőket nézi meg az utcán a fiú, habozás nélkül beült egy fodrász székébe, hogy változtasson a hajszínén.

Sőt, még a halételeket is legyűrte, noha korábban ki lehetett volna zavarni őt a világból, mondjuk, egy halászlével. Amikor Attila szakított vele, Réka zokogva kérdezgette a miértet. A fiú azonban nem tudott megfelelő magyarázatott adni neki, csupán annyit mondott: nem egy elképzelés halvány másolatára vágyik, ő egy valódi nővel szeretne együtt élni.

Inkább elfutok, de nem hagyom kihasználni magam

Zsuzsa az eddigieknél elővigyázatosabb volt, nem jutott el ugyanis odáig, hogy egy férfi adja ki az útját. Ő éberen felfigyelt a legapróbb jelekre is, amelyek szerinte azt sugallták, a párja nem őszinte - még nem tett ugyan semmi olyat, amivel megbánthatná, de sosem lehet tudni. Jobb megelőző csapásokat mérni, mint megalázó helyzetbe kerülni - ez volt a lány filozófiája, amit évekig sikerrel alkalmazott. Illetve: Zsuzsa általában nem tudta meg, meddig tarhatott, illetve mit nyújthatott volna az adott párkapcsolata, hiszen az első gyanús helyzetnél lelépett inkább a férfiak mellől.

A legutolsó barátja volt egyébként a legkitartóbb, aki többször is utánament, újra és újra bebizonyította neki, hogy félelemből téved, és bizalmatlanságból értelmez félre szinte minden szót és gesztust. Végül ez a fiú is feladta, és azzal búcsúzott el Zsuzsától: nagyon sajnálja őt, próbált segíteni neki, de a lány menthetetlen, és egyedül fogja leélni az életét.

Engedd el a múltat, hogy boldog lehess a jelenben!

Alíz azzal szembesült a családállítási csoportban, ahol segítséget kért, hogy az édesapja mását próbálta megtalálni a férfiakban. Ezért igyekezett átszabni és egy sablonnak megfeleltetni őket. Réka az elvált édesanyja sorsát próbálta elkerülni, amikor szinte mindent feladott magából azért, hogy megtarthassa az imádott férfit. Zsuzsára pedig a nagymamája története hatott, akit akkor csalt a férje - Zsuzsa nagyapja -, amikor a lány édesanyjával volt terhes. Mindhárom lány meglátta a módszer segítségével azt a rejtett összefüggést, amely a háttérből, a lelkük legmélyéről irányította, befolyásolta a viselkedésüket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Alízt azóta eljegyezte egy olyan fiú, akire egy évvel ezelőtt rá sem nézett volna, hiszen szinte semmiben nem felel meg a lány korábbi elvárásainak. Most mégis maradéktalanul boldog mellette. Réka ismét farmerban, lapos talpú cipőkben jár, nem festeti a haját, és ha meghívja vacsorázni valaki, azt rendeli meg az étlapról, amit ő szeret. Nem akar többé olyan elvárásoknak megfelelni, amelyek valójában soha nem léteztek. Zsuzsa pedig megpróbál megbízni a mostani párjában. Épp a napokban döntött rekordot vele, hiszen már három hónapja elmúlt, hogy összeköltöztek.

Ezt is szeretjük