12 dolog, ami nélkül nem lesz hosszú a kapcsolatod

A legtöbb hosszú távú kapcsolat folyamatosan új kihívások elé állít. Így kezeld őket!

Dia

 	Kommunikálj! 	A hosszú kapcsolatban fontos, hogy ha valami zavar, azt minél nyíltabban, és érzelmi zsarolás nélkül add a párod tudtára, és lehetőleg minél hamarabb, amint felmerül. Így elkerülheted, hogy a szőnyeg alá söpört dolgok felhalmozódjanak és később alattomosan visszaüssenek. 	Kapcsolódó cikk: 	4 apró jel, melyből kiderül, hogy a kapcsolat hosszú távú lesz »

Kommunikálj!

A hosszú kapcsolatban fontos, hogy ha valami zavar, azt minél nyíltabban, és érzelmi zsarolás nélkül add a párod tudtára, és lehetőleg minél hamarabb, amint felmerül. Így elkerülheted, hogy a szőnyeg alá söpört dolgok felhalmozódjanak és később alattomosan visszaüssenek.

Kapcsolódó cikk:
4 apró jel, melyből kiderül, hogy a kapcsolat hosszú távú lesz »

Dia

 	Egyedüllét 	Ha régóta együtt vagytok, különösen, ha együtt is éltek, nagyon fontos, hogy mindkettőtöknek legyen szabadon felhasználható ideje, amit a másiktól külön tölthet, lehetőleg teljes magányban. Így mindketőttöknek van ideje felfrissülni és rendezni a sorait.

Egyedüllét

Ha régóta együtt vagytok, különösen, ha együtt is éltek, nagyon fontos, hogy mindkettőtöknek legyen szabadon felhasználható ideje, amit a másiktól külön tölthet, lehetőleg teljes magányban. Így mindketőttöknek van ideje felfrissülni és rendezni a sorait.

Dia

 	Közös kalandok 	Időtől időre megújíthatjátok az egymáshoz fűződő kapcsolatot, ha új kihívásokat és kalandokat vállaltok ismeretlen terepen. Ez lehet sport, hobbi, vagy bármilyen közös vállalkozás, ami örömet okoz és adrenalint termel. 	Kapcsolódó cikk: 	Ilyen nőt vesz feleségül a férfi »

Közös kalandok

Időtől időre megújíthatjátok az egymáshoz fűződő kapcsolatot, ha új kihívásokat és kalandokat vállaltok ismeretlen terepen. Ez lehet sport, hobbi, vagy bármilyen közös vállalkozás, ami örömet okoz és adrenalint termel.

Kapcsolódó cikk:
Ilyen nőt vesz feleségül a férfi »

Dia

 	Időbeosztás 	Ha régóta együtt éltek, könnyen beszippanthat a hétköznapi rutin, és egy idő talán azt veszitek észre, hogy elmentek egymás mellett, és nem jut energiátok valóban figyelni a másikra. Ezért hasznos, ha minden hétre beterveztek egy olyan idősávot, amit csak egymásra szántok, és ami alatt kiszakadhattok a hétköznapokból.  

Időbeosztás

Ha régóta együtt éltek, könnyen beszippanthat a hétköznapi rutin, és egy idő talán azt veszitek észre, hogy elmentek egymás mellett, és nem jut energiátok valóban figyelni a másikra. Ezért hasznos, ha minden hétre beterveztek egy olyan idősávot, amit csak egymásra szántok, és ami alatt kiszakadhattok a hétköznapokból.  

Dia

 	Barátok 	Jusson időtök a barátaitokra is, és ne szigeteljen el tőlük a kapcsolatotok. Akár együtt, akár külön-külön, tervezzetek programot a barátaitokkal, hiszen ők is az életed részét képezik és olyasmit adhatnak, amit a párod nem. 	Kapcsolódó cikk: 	4 dolog, ami nélkül nem lesz boldog a kapcsolatod »

Barátok

Jusson időtök a barátaitokra is, és ne szigeteljen el tőlük a kapcsolatotok. Akár együtt, akár külön-külön, tervezzetek programot a barátaitokkal, hiszen ők is az életed részét képezik és olyasmit adhatnak, amit a párod nem.

Kapcsolódó cikk:
4 dolog, ami nélkül nem lesz boldog a kapcsolatod »

Dia

 	Érintés 	Az érintésnek közvetlen és biztos feszültségoldó, intimitásnövelő hatása van. Ne feledkezzetek el az apró fizikai kontaktusokról sem.

Érintés

Az érintésnek közvetlen és biztos feszültségoldó, intimitásnövelő hatása van. Ne feledkezzetek el az apró fizikai kontaktusokról sem.

Dia

 	Türelem 	Ahhoz, hogy valakivel hosszú ideig együtt tudj maradni, olykor nem kevés türelemre, toleranciára és kompromisszumkészségre van szükség. Természetesen, ezt a párodtól is érdemes elvárnod: legyen meg az egyensúly, és ne mindig te legyél az, aki beadja a derekát. 	Kapcsolódó cikk: 	A te párodnak milyen bűnös kis titka van? »

Türelem

Ahhoz, hogy valakivel hosszú ideig együtt tudj maradni, olykor nem kevés türelemre, toleranciára és kompromisszumkészségre van szükség. Természetesen, ezt a párodtól is érdemes elvárnod: legyen meg az egyensúly, és ne mindig te legyél az, aki beadja a derekát.

Kapcsolódó cikk:
A te párodnak milyen bűnös kis titka van? »

Dia

 	Maradj formában! 	Sokan hajlamosak elkényelmesedni a tartós kapcsolatban, de te ne tartozz közéjük. A testmozgás és az egészséges étrend nemcsak a külsődnek, de a lelkednek is jót tesz. Találhattok olyan sportot is, amit mindketten szívesen űztök, így együtt is mehettek.

Maradj formában!

Sokan hajlamosak elkényelmesedni a tartós kapcsolatban, de te ne tartozz közéjük. A testmozgás és az egészséges étrend nemcsak a külsődnek, de a lelkednek is jót tesz. Találhattok olyan sportot is, amit mindketten szívesen űztök, így együtt is mehettek.

Dia

 	Meglepetés 	A meglepetések és a spontaneitás az unalom remek ellenszerei. Akár hirtelen ötlettől vezérelve hívod a párodat egy délutáni sétára vagy kávézásra, vagy apró ajándékkal, gesztussal kedveskedsz neki, biztosan nem marad hatástalan. 	Kapcsolódó cikk: 	Mennyire lesztek boldogok 10 év múlva? »

Meglepetés

A meglepetések és a spontaneitás az unalom remek ellenszerei. Akár hirtelen ötlettől vezérelve hívod a párodat egy délutáni sétára vagy kávézásra, vagy apró ajándékkal, gesztussal kedveskedsz neki, biztosan nem marad hatástalan.

Kapcsolódó cikk:
Mennyire lesztek boldogok 10 év múlva? »

Dia

 	Flört 	Attól, hogy már túl vagytok az ismerkedésen, még nem kell kiitatnod a flörtöt a kapcsolatból. Néha újra elcsábíthatod a párod, és hagyhatod, hogy azt érezze, tennie kell érted.

Flört

Attól, hogy már túl vagytok az ismerkedésen, még nem kell kiitatnod a flörtöt a kapcsolatból. Néha újra elcsábíthatod a párod, és hagyhatod, hogy azt érezze, tennie kell érted.

Dia

 	Munkamegosztás 	A közös háztartásban elengedhetetlen a munkamegosztás. Nem kell görcsösen ragaszkodnotok az 50-50%-hoz, de legyen valamiféle egyensúly. Ha már felosztottátok a szerepeket, de valamelyikőtök hanyagolja a reszortját, akkor változtathattok. Lehet, hogy új felosztásra van szükség. 	Kapcsolódó cikk: 	A fürdőszobán bukik meg a leggyakrabban az együttlakás? »

Munkamegosztás

A közös háztartásban elengedhetetlen a munkamegosztás. Nem kell görcsösen ragaszkodnotok az 50-50%-hoz, de legyen valamiféle egyensúly. Ha már felosztottátok a szerepeket, de valamelyikőtök hanyagolja a reszortját, akkor változtathattok. Lehet, hogy új felosztásra van szükség.

Kapcsolódó cikk:
A fürdőszobán bukik meg a leggyakrabban az együttlakás? »

Dia

 	A hétköznapok varázsa 	Értékeld a hétköznapok apró örömeit is, egy közös reggelit, hosszúra nyúló beszélgetést vagy egy közös filmnézést.

A hétköznapok varázsa

Értékeld a hétköznapok apró örömeit is, egy közös reggelit, hosszúra nyúló beszélgetést vagy egy közös filmnézést.

Ezt is szeretjük
Fotó: