A tökéletes kaszinótojás receptje

Ezt még a kétbalkezesek sem ronthatják el

Remek vendégváró, ami finom, és az elkészítése is egyszerű.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsvétkor az ember vagy vendégeket fogad, vagy vendégségbe megy, és mindkét esetben illik készülni valami finomsággal. Ezúttal a tökéletes kaszinótojás receptjét mutatjuk be, ami gyakorlatilag a nap bármely étkezésénél megállja a helyét.

Reggelinek, tízórainak éppoly tökéletes, mint egy svédasztalos ebéd vagy vacsora egyik fogásának.

A tökéletes kaszinótojás

Hozzávalók:

  • 10 tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat tedd fel főni egy lábas enyhén sós vízben úgy, hogy ellepje őket a víz. A forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt főzd keményre, majd pucold meg és vágd félbe őket hosszában. A sárgáját óvatosan vedd ki, hogy a fehérje ép maradjon.

Ezután a kiszedett sárgáját tedd egy keverőtálba, törd össze villával, és dolgozd össze a tejföllel, a mustárral és a majonézzel. Egy kisebb csokor petrezselymet apríts fel, és add ezt is a masszához.

Alaposan keverd ki, adj hozzá ízlésed szerint sót és borsot. Végül a keverékkel töltsd meg a tojásfehérjéket, és tedd őket egy nagy tálalótálcára vagy lapos tányérra. Kínálhatod zöldsalátával vagy a húsvéti sonkával, pirítóssal.

Vendéglátás magas fokon

Ha húsvétkor szeretnéd meglepni a családot valami hagyományos édességgel is, akkor nézd meg alábbi galériánkat, amelyben megtalálod a magyarok kedvenc húsvéti süteményeinek receptjeit.

A magyarok kedvenc húsvéti süteményei: képek és receptek!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük