A tökéletes kaszinótojás receptje
Remek vendégváró, ami finom, és az elkészítése is egyszerű.
Húsvétkor az ember vagy vendégeket fogad, vagy vendégségbe megy, és mindkét esetben illik készülni valami finomsággal. Ezúttal a tökéletes kaszinótojás receptjét mutatjuk be, ami gyakorlatilag a nap bármely étkezésénél megállja a helyét.
Reggelinek, tízórainak éppoly tökéletes, mint egy svédasztalos ebéd vagy vacsora egyik fogásának.
A tökéletes kaszinótojás
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat tedd fel főni egy lábas enyhén sós vízben úgy, hogy ellepje őket a víz. A forrástól számítva nyolc-tíz perc alatt főzd keményre, majd pucold meg és vágd félbe őket hosszában. A sárgáját óvatosan vedd ki, hogy a fehérje ép maradjon.
Ezután a kiszedett sárgáját tedd egy keverőtálba, törd össze villával, és dolgozd össze a tejföllel, a mustárral és a majonézzel. Egy kisebb csokor petrezselymet apríts fel, és add ezt is a masszához.
Alaposan keverd ki, adj hozzá ízlésed szerint sót és borsot. Végül a keverékkel töltsd meg a tojásfehérjéket, és tedd őket egy nagy tálalótálcára vagy lapos tányérra. Kínálhatod zöldsalátával vagy a húsvéti sonkával, pirítóssal.
Vendéglátás magas fokon
Ha húsvétkor szeretnéd meglepni a családot valami hagyományos édességgel is, akkor nézd meg alábbi galériánkat, amelyben megtalálod a magyarok kedvenc húsvéti süteményeinek receptjeit.
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- sütemény
A magyarok kedvenc húsvéti süteményei: képek és receptek!
- tojás
- tavasz
A legfinomabb házi tojáslikőr receptje
- pogácsa
- húsvéti receptek