3 filléres ötlet tojástartóból
Dobd fel velük a lakást!
Hasznosítsd újra a tojástartókat is, és alkoss belőlük bámulatos dekorációkat. Eláruljuk, hogyan!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hipermarketek polcain ma már kizárólag eldobható tojástartókban sorakoznak a tojások. Ez húsvétkor nagyon jól jön, hiszen a hímes tojások mellett jól mutat néhány ötletes, kézzel készített dekoráció is, mégpedig a papírtartókból!

A következőkben segítünk, hogyan hasznosítsd újra a dobozokat úgy, hogy az otthon díszeivé váljanak!

Ugribugri nyuszi

Hozzávalók:

 • 2 darab 5 centis tálforma
 • narancssárga, barna és okker fotópapír
 • sárga kartonpapír - csak a narancssárga nyuszihoz
 • narancssárga, barna és okker akrilfesték
 • fekete, vékony hegyű filctoll
 • piros és aranyszínű filctoll
 • fehér vagy fekete, hosszú szőrű plüssdarab

Az egyik tálforma csúcsát vágd le úgy, hogy a maradék rész 2 cm-es legyen. Ez a rész lesz a has, amelyet alulról ragassz a másik tálhoz. A négy felfelé álló lábat vágd vissza.

Alapozd fehérre a nyuszikat, majd száradás után fesd színesre. Rajzold meg az arcot, a mintaív alapján pedig készítsd el a füleket és a virágokat fotókartonból - a virág közepét piros filctollal rajzold meg.

A fej tetején készíts egy-egy bevágást a füleknek, majd illeszd a bevágásba a füleket, és ragasztóval rögzítsd. A plüssből vágj ki egy kis darabot, és ragaszd a fülek elé. A narancssárga nyuszi fülére ragaszd fel a virágot, a másik két nyuszi fülét pedig díszítsd pöttyökkel.

Jó, ha tudod!
A leírásokban a tojástartó mélyedéseit, amelyekbe a tojások kerülnek, tálformának, a közöttük lévő kiemelkedéseket csúcsformának nevezzük.
A képeken látható figurákat alaposan nézd meg, hogy a tojástartó mely részéből készültek.
A kivágáshoz tapétavágó kést használj, a tálak és a csúcsok széleinek formára vágásához pedig éles ollót.

Madaras cserépdíszek

Hozzávalók:

 • 3 darab 4 centis tálforma
 • sárga vagy sötétbarna kartonpapír vagy maradék fotókarton
 • narancssárga vagy sárga akrilfesték
 • 2 darab 4 vagy 5 mm átmérőjű, mozgó pupillájú szem
 • tűződrót

A tálformát vágd ki úgy, hogy a durva felülete legyen kívül. Az egyik tálforma lesz a madár háta, amelyet vágj 2 centisre, a másik tálforma csúcsát pedig vágd le, majd a négy kiálló részt igazítsd formára nyaknak, faroknak és szárnyaknak. A fejet a harmadik tálformából készítsd, amelyet vágj 1,5 centisre.

A hátat ragaszd a testre, majd a fejet a nyakra. A madarat alapozd fehérre, majd száradás után fesd színesre. A lábakról és a csőrről készíts sablont, majd kartonpapíron rajzold körbe, és vágd ki, a fejen pedig készíts bevágást, és rögzítsd bele a csőrt. Ragaszd fel a szemeket és a csőrt, végül szúrd a madarat alulról a tűződrótra.

Teknőcös névtáblák

Hozzávalók:

 • 3 darab 3 centis tálforma
 • rézszínű, világoszöld és piros akrilfesték
 • fehér lakkfilc
 • 2 darab 4 vagy 5 mm átmérőjű, mozgó pupillájú szem
 • sárga és piros fotókarton
Kedves papírnyulak
Szálldosó madarak
Teknőcös névtábla
Egyszerű színes tojások kavalkádja

A tálformát úgy vágd ki, hogy a durva oldala legyen kívül. Az első tálformából lesznek a lábak, ezért a négy kiálló részt igazítsd formára a kép alapján. A másik tálból készül a páncél, ezért a kiálló részeket teljesen vágd le. Az összeillesztésnél majd ügyelj arra, hogy a lábak ezekhez a csonkokhoz kerüljenek. A harmadik tálból vágd ki a fejet a nyakkal együtt, valamint a farkat. A nyak rögzítéséhez készíts egy íves bevágást a páncélon.

Az elemeket alapozd fehérre, majd száradás után fesd színesre a kép alapján vagy tetszés szerint. A rézszínű foltokat a páncélon emeld ki fehér lakkfilccel, szaggatott vonallal körberajzolva. Ragaszd egymáshoz az elemeket, majd ragaszd fel a szemeket is. A névtáblát és az alátétet fotókartonból vágd ki, majd feliratozd, végül ragaszd rá a teknőst.

Cikkünk a Játékok tojástartóból című könyv alapján készült.

A Színes Ötletek sorozat 90. részeként megjelent könyv számtalan hasznos és jól követhető ötletet ad, hogy minél szebbé varázsolhasd otthonod a húsvéti ünnepek előtt. A színes képek, a számtalan hasznos ötlet és fortély, a kinyomtatható sablonok, valamint a konkrét lépésről lépésre leírások segítségével garantált, hogy pár óra alatt lenyűgöző dekorációkkal díszítheted fel lakásodat.

Kiadja a Cser Kiadó.
Ára 798 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük