Egyszerű és isteni tojáslikőr, ami főzés nélkül elkészül - Akár 2 hétig is eláll
A legegyszerűbb tojáslikőrrecept, amivel valaha találkoztunk, ráadásul akár két hétig is eláll attól függően, mennyi alkohol kerül bele.

Tojáslikőr nélkül nem múlhat el az idei húsvét, ezért hoztunk egy igazán egyszerű receptet. Imádni való lesz a végeredmény, és nemcsak azért, mert finom, hanem, mert jól díszíthető is.
Isteni vendégváró ital, de öncélú fogyasztásra is érdemes elkészíteni. A bourbonnel készített tojáslikőr igazán különleges, ilyet még biztosan nem ittak a locsolók.
A tojáslikőr elkészítése
A tojáslikőr sűrűségét elsősorban a tojássárgája adja majd, amit a felvert tojásfehérje tesz könnyedebbé, habosabbá. Fontos tudni, hogy, mivel ezt a likőrt nem főzzük, a hozzáadott alkoholmennyiségtől függ, meddig áll majd el a hűtőben, és meddig fogyasztható. Az alkoholmentes verziót egy napon belül el kell fogyasztani. Az, amelyikhez fél bögre alkoholt adunk, pár napig biztosan eláll. Az a változat pedig, amelyikben másfél bögrényi alkohol van, lefedve akár két hétig is tárolható hűtőben. Rendkívül fontos, hogy a tojás teljesen friss legyen, mivel a nyers tojást tartalmazó receptek ételmérgezést okozhatnak.

Hozzávalók:
- 6 nagyobb tojás
- 1 bögre kristálycukor
- 2 bögre 3,5%-os tej
- 1 bögre habtejszín
- 0,5-1,5 bögre bourbon whiskey, rum, konyak vagy ezek keveréke
Válaszd el a tojásfehérjét a sárgájától. A tojásfehérjéket tedd egy nagyobb tálba, de még ne csinálj velük semmit, csak helyezd el egy napra a hűtőben. A hat darab tojássárgáját tedd egy közepes méretű tálba, és verd kézi vagy gépi habverővel, amíg citromsárgás színű, selymes, krémes, könnyű állagú nem lesz. Keverd bele a tejet, a tejszínt, majd az alkoholt - amilyet és amennyit választottál -, amíg egyenletes állagú elegyet kapsz.

Fedd le ezt keveréket is, és tedd a fagyasztóba egy órára, utána helyezd át a hűtőbe, és ott tárold tálalásig. Ha a másfél bögrényi alkohollal dúsított verziót választottad, azt érdemes áttölteni üvegedénybe, majd abban lezárva tárolni. Közvetlenül a tojáslikőr fogyasztása előtt verd kemény habbá a tojásfehérjéket addig, amíg a mixert kiemelve a rajta maradt hab merev csúcsot formál. Ha a mixeren lévő hab lefelé hajlik, a hab még nem elég jó, keményebbre kell mixelni. Erről itt olvashatsz bővebben.
A cikk az ajánló után folytatódik
-
Vastag csavart ródiumozott ezüst nyaklánc 45 cm29 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy szett cirkóniával díszített csillaggal25 990 Ft
-
Háromszínű négyes fonatú ródiumozott ezüst nyaklánc 50 cm23 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Rózsaszín csillogó Swarovski® kristályos szett9 190 Ft
-
Fehér Swarovski® kristályos keretes rózsaarany szett9 190 Ft
-
Ezüst nyaklánc sötétkék cirkóniával díszített kerek medállal8 590 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy beszúrós fülbevaló ezüst foglalatban9 900 Ft
-
Fehér Swarovski® kristályokkal és gyönggyel díszített kulcsos és lakatos fülbevaló7 090 Ft
-
Fehér Swarovski® kristályos dupla ékszerszett17 490 Ft
-
Királykék Swarovski® kristályos nyaklánc pillangókkal11 090 Ft
-
Rock and Roll szív alakú fülbevaló8 490 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Kis méretű ezüst karika fülbevaló cirkónia kövekkel5 850 Ft
-
Ovális fekete cirkónia kővel díszített kapcsos ezüst fülbevaló6 490 Ft
Óvatosan kanalazd bele a tojásfehérjét a likőralapba, és lágyan keverd selymes, egyenletes állagúvá, semmiképp se kevergesd nagy lendülettel. Így a tojáslikőr lágy, habos állagot kap - lenti kép -, és a tetején kialakul egy habréteg, mintha cappuccinót innál. Tálaláskor a tetejét megszórhatod őrölt fahéjjal, szerecsendióval.

Így válassz húsvéti sonkát az asztalra!
Húsvétkor, az eredetileg negyven napig tartó böjt után végre az asztalra kerül a sonka, a tojás, a kalács, sok helyen a sárgatúró, bárány is. A húsvéti sonka kiválasztásakor érdemes figyelembe venni néhány tényezőt, ehhez adunk támpontokat alábbi cikkünkben.
OLVASD EL EZT IS!

- húsvéti receptek
- buggyantott tojás
Így készítsd el a tökéletes lágy tojást! - Néhány másodpercen is múlhat

- kalács
- kelt tészta