Tárkonyos-tejszínes pulykaraguleves, fogyókúrázóknak is
A raguleves tápláló, akár egy könnyedebb főétel szerepében is megállja a helyét.
A szimpla húsleves egy idő után unalmassá válhat, de nem kell aggódnod, ugyanis néhány új hozzávaló felhasználásával egészen egyedi ízvilágot kaphatsz.
Ezért annyira különleges tejszínes ragulevesünk, amiben a tárkony, a tejszín és a különböző zöldségek ízei dominálnak! Próbáld ki egyszerű receptünket!
Tárkonyos-tejszínes pulykaraguleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 liter húsleves - kockából is jó
- 40 dkg pulykacomb
- 20 dkg vegyes leveszöldség
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 5 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 citrom
- olaj
- tárkony
- só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A húst alaposan mosd meg, majd egy papírtörlővel itasd le róla nagyjából a vizet. Szedd le a bőrét, csontozd ki, ezután pedig vágd kisebb csíkokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst és a meghámozott, feldarabolt leveszöldséget is.
Engedd fel a húsleves levével. Főzd nagyjából 20 percig, majd keverd bele a borsót és a gombát. A tejszínből és a lisztből készíts rántást, és amikor minden megfőtt, keverd a levesbe. Ezután ízesítsd tárkonnyal, citromlével és sóval ízlésed szerint. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.
Kép: azotthonizei.blogspot.com
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- krém
Így készül a házi tormakrém
- ünnep
- bárány