Tárkonyos-tejszínes pulykaraguleves, fogyókúrázóknak is

A raguleves tápláló, akár egy könnyedebb főétel szerepében is megállja a helyét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szimpla húsleves egy idő után unalmassá válhat, de nem kell aggódnod, ugyanis néhány új hozzávaló felhasználásával egészen egyedi ízvilágot kaphatsz.

Ezért annyira különleges tejszínes ragulevesünk, amiben a tárkony, a tejszín és a különböző zöldségek ízei dominálnak! Próbáld ki egyszerű receptünket!

Tárkonyos-tejszínes pulykaraguleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 40 dkg pulykacomb
  • 20 dkg vegyes leveszöldség
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • olaj
  • tárkony

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A húst alaposan mosd meg, majd egy papírtörlővel itasd le róla nagyjából a vizet. Szedd le a bőrét, csontozd ki, ezután pedig vágd kisebb csíkokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst és a meghámozott, feldarabolt leveszöldséget is.

Engedd fel a húsleves levével. Főzd nagyjából 20 percig, majd keverd bele a borsót és a gombát. A tejszínből és a lisztből készíts rántást, és amikor minden megfőtt, keverd a levesbe. Ezután ízesítsd tárkonnyal, citromlével és sóval ízlésed szerint. Hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is.

Kép: azotthonizei.blogspot.com

10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük