A világ leggyönyörűbb virágmezői - Itthon is akad nagyon látványos

A tavasz közeledtével minden virágba borul: mutatjuk hát a világ leggyönyörűbb virágmezőit, határon innen és túl.

GettyImages-84869986
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy hatalmas és szemkápráztatóan színes virágmezőnél kevés szebb dolog létezik. Szerencsére, akármerre is utazik az ember, lehetőség nyílik újabb és újabb kincsekre bukkanni.

Válogatásunkban megcsodálhatod különböző országok gyönyörű virágos mezőit, de mutatunk hazai alternatívákat is, amik húsvéti kirándulásként is remek programnak bizonyulnak.

A világ leggyönyörűbb virágmezői 

Amikor megérint vagy megszagol valaki egy virágot, szinte azonnal nyugodtabbnak érzi magát, illatuk és látványuk pozitív energiával tölti fel az embert. Képzeld el, milyen érzés lehet ez egy hatalmas virágmező közepén!  A következő hazai és külföldi virágos rétek igazi tavaszi hangulatot árasztanak.

A legnagyobb tőzeglelőhely: Dobogó-erdő

Körmend és Horvátnádalja között húzódik a Rába-Pinka árterében található Dobogó-erdő, ami az egyik legnagyobb hazai tőzikelelőhely. Az erdőbe beljebb haladva rengeteg tőzikére bukkanhatsz, de követheted a kijelölt tanösvényt is. 

citra dobog erdo

Jeli Varázskert - tele színes rododendronnal

A Jeli Varázskert Szombathelytől nem messze, Kám település mellett található. Neve nem véletlen: a rododendronok virágzása idején a Jeli arborétum valóban igazi varázskertté változik. Ajánlott májusban menni, ilyenkor ugyanis a leglátványosabb a virágzás, de más hónapokban is remekül el lehet a környéken barangolni.  

nagykarolina jeli arboretum

Andalúzia - A napraforgók paradicsoma

A dél-spanyolországi napraforgómezők gyönyörűek nyáron. Június-júliusban napsárga tengerként terülnek el ezek a szemkápráztató virágok. Érdemes letérni az autópályáról Ronda és Sevilla között.

GettyImages-1379991352
Fotó: Benito Linares NuÃez / EyeEm / Getty Images Hungary

Keukenhof - Mesés tulipános kert

Keukenhof a világ legnagyobb virágoskertje, ami a hollandiai Lisse város mellett található. Hatalmas (32 hektáros) mérete miatt Európa kertjének is szokták nevezni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem véletlenül: a parkban körülbelül 7 millió virághagymát ültetnek el évente. A Keukenhof tavasszal látogatható, és áprilisban a leglátványosabb! A gyönyörű virágokért nem feltétlenül kell hollandiáig menni: Erdélyben is több tízezer tulipán virágzik tavasszal.

GettyImages-118457007
Fotó: Darrell Gulin / Getty Images Hungary

Csodás rózsaszín moha Japánban

A cseresznyevirágzáson kívül van egy másik gyönyörű rózsaszín virág, amit ünnepelnek a japánok: ez pedig a shibazakura, ami magyarul rózsaszín mohát jelent. A rózsaszín, fehér és lila lángvirágok élénk szőnyeget képeznek a japán kertekben és parkokban, és valóban úgy néznek ki, mint egy dús mohatelep.

GettyImages-1339560730
Fotó: DoctorEgg / Getty Images Hungary

Hallerbos, a „Kék erdő”

Áprilisban a Belgiumban található Hallerbos erdő lilába fordul, köszönhetően a többmillió jácintnak és harangvirágnak. Az 552 hektáros varázserdő rengeteg embert vonz be ebben az időszakban. A nemzeti park elsősorban bükkből, tölgyből és juharfából áll. Április második fele a legkedveltebb időszak, de érdemes figyelni az időjárást, ugyanis az befolyásolhatja a virágzást.

GettyImages-988833920
Fotó: Linda Lindopolis / Getty Images Hungary

7 virágos hely az országban, ahová kirándulj el tavasszal! 

Tavasszal nemcsak a természet ébredezik, hanem az ember is. Jólesik végre kiszabadulni a négy fal fogságából, amire a hosszú hétvége tökéletes alkalom. Lesd meg a következő kirándulóhelyeket, ahol a látvány, a friss levegő és tavasz első hírnökei mind adottak.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary, Cikken belüli képek forrása: Indafotó/Nagy Karolina, Getty Images Hungary, Indafotó/Citra, 

Ezt is szeretjük