Kenyérlángos házilag: magyaros ízvilág
A kenyérlángos tipikus magyaros étel, megpakolva a hazai konyha legjobbjaival. Eláruljuk, hogyan készítheted el!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyarok pizzájának is nevezett kenyérlángos igazi laktató, hazai fogás, melynek lehetetlen ellenállni.

Különlegessége abban rejlik, hogy, ha van egy jó alaptészta-recepted, akkor lényegében a fantáziádra van bízva, milyen finomságokkal pakolod meg.

Kenyérlángos

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

Hozzávalók a feltéthez:

  • 30 dkg sajt
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg bacon
  • 1 pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • erőspaprika
  • olaj

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

A tejet langyosítsd meg, szórj bele egy csipet cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az élesztős keveréket, az olívaolajat és a sót, majd gyúrd össze a tésztát. Ha szükség van rá, némi langyos vizet még adhatsz hozzá. Akkor jó, ha a táltól és a kezedtől elválik. Fél órára tedd meleg helyre, eközben darabold fel a feltéteket.

Nincs klasszikus recept, hogy miből lehet feltét, tulajdonképpen csak az ízlésed és a fantáziád szabhat határt annak, mivel pakolod meg a kenyérlángost. Mi a magyaros változatot ajánljuk szalonnával, baconnel, tejföllel, vöröshagymával és ízlés szerint erőspaprikával. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, tedd tepsire, és előmelegített sütőben öt percig süsd. Ezután vedd ki, kend meg olajjal, és kezdd el a feltéteket rápakolni, a lereszelt sajt kerüljön a tetejére. Tedd vissza a sütőbe, és 30-40 perc alatt süsd készre.

Húsvétra készülve

A húsvét közeledtével nem árt felfrissíteni az emlékeidet a klasszikus ünnepi menüvel kapcsolatban.

Ezt is szeretjük