Így lesz tökéletes a kaszinótojás! Ezt tedd a töltelékbe, hogy igazán mennyei legyen
Nagyon finom kaszinótojást készíthetsz a recept alapján.
A kaszinótojás tökéletes vendégváró étel, amennyiben hidegtállal is készülsz az ünnepi alkalomra, ezt a finomságot feltétlenül készítsd el! A vendégek örömmel elkapkodják majd az asztalról, ha így készíted.
Kaszinótojás
Hozzávalók
- 10 db tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1.5 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- cukor
- só, bors
- petrezselyem
Elkészítés:
Tedd fel főni a tojásokat úgy, hogy a víz ellepje őket. Ha elérte a forráspontot, onnantól kilenc-tíz percig hagyd fenn őket. Kapcsold le alattuk a gázt, ezután önts rájuk hideg vizet, így könnyebben leszedheted a héjukat. Miután az utóbbit lefejtetted, vágd ketté a tojásokat, és a megfőtt tojássárgáját egy kanál segítségével különítsd el egy tálba, most jön ugyanis a töltelék.
A sárgáját nyomkodd meg egy kicsit a villával, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni, majd keverd hozzá a majonézt, a tejfölt, a mustárt, valamint ízlés szerint szórd bele a sót és borsot is. Némi apróra vágott petrezselyem is mehet bele, ettől csak még finomabb lesz.
Az így kapott masszát töltsd bele a tojásokba. Ha szeretnéd, a petrezselyem zöldjével díszítheted a tetejüket is. Így lesz ez a fogás nemcsak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető is.