Így lesz tökéletes a kaszinótojás! Ezt tedd a töltelékbe, hogy igazán mennyei legyen

Nagyon finom kaszinótojást készíthetsz a recept alapján.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kaszinótojás tökéletes vendégváró étel, amennyiben hidegtállal is készülsz az ünnepi alkalomra, ezt a finomságot feltétlenül készítsd el! A vendégek örömmel elkapkodják majd az asztalról, ha így készíted.

Kaszinótojás

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • cukor
  • só, bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni a tojásokat úgy, hogy a víz ellepje őket. Ha elérte a forráspontot, onnantól kilenc-tíz percig hagyd fenn őket. Kapcsold le alattuk a gázt, ezután önts rájuk hideg vizet, így könnyebben leszedheted a héjukat. Miután az utóbbit lefejtetted, vágd ketté a tojásokat, és a megfőtt tojássárgáját egy kanál segítségével különítsd el egy tálba, most jön ugyanis a töltelék.

A sárgáját nyomkodd meg egy kicsit a villával, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni, majd keverd hozzá a majonézt, a tejfölt, a mustárt, valamint ízlés szerint szórd bele a sót és borsot is. Némi apróra vágott petrezselyem is mehet bele, ettől csak még finomabb lesz.

Az így kapott masszát töltsd bele a tojásokba. Ha szeretnéd, a petrezselyem zöldjével díszítheted a tetejüket is. Így lesz ez a fogás nemcsak ízletes, hanem szemet gyönyörködtető is.

kaszinotojas-face
Ezt is szeretjük