Így készül a tökéletes palócleves
A magyaros ízvilág jeles képviselője a palócleves. Készítsd el receptünket, ami nem szűkölködik mennyei alapanyagokban!
A palóclevesben minden van, amit a magyar ember szeret: hús, pirospaprika és vöröshagyma, mindez egy kis tejföllel megbolondítva.
Pontosan ezért annyira nagy kedvenc ez a fogás, aminek elkészítése sem igényel különösebb jártasságot. Próbáld ki receptünket, és lepd meg a párod egy kiadós ebéddel!
Palócleves
Hozzávalók:
- 60 dkg birkahús
- 40 dkg zöldbab
- 3 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 2 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 babérlevél
- só
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A birkahúst alaposan mosd meg, ha hártyás, akkor előtte vágd le róla a legfelső réteget. Papírtörlővel itasd le róla a felesleges vizet, majd vágd apró kockákra. Öntsd az olajat egy fazékba, szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a húst, pirítsd négy-öt percig, szórd meg pirospaprikával, ezután öntsd fel másfél liter vízzel.
Add hozzá a fokhagymát, a babérlevelet és a köményt, és ízlésed szerint sózd is meg. A krumplit hámozd meg, és amikor a hús már félig megfőtt, add a leveshez. Ugyanekkor keverd hozzá a zöldbabot is.
A tejfölt a liszttel keverd ki csomómentesre, majd habard be vele a levest. Hagyd, hogy felrottyanjon, és vedd le a tűzről. Ízlésed szerint tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Kép: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- bárány
A mesésen omlós és szaftos báránysült titka
- kacsa
- ünnep
Porhanyós kacsasült krumplipürével
- ünnep
- vörösbor