Így készül a tökéletes palócleves

A magyaros ízvilág jeles képviselője a palócleves. Készítsd el receptünket, ami nem szűkölködik mennyei alapanyagokban!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A palóclevesben minden van, amit a magyar ember szeret: hús, pirospaprika és vöröshagyma, mindez egy kis tejföllel megbolondítva.

Pontosan ezért annyira nagy kedvenc ez a fogás, aminek elkészítése sem igényel különösebb jártasságot. Próbáld ki receptünket, és lepd meg a párod egy kiadós ebéddel!

Palócleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg birkahús
  • 40 dkg zöldbab
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A birkahúst alaposan mosd meg, ha hártyás, akkor előtte vágd le róla a legfelső réteget. Papírtörlővel itasd le róla a felesleges vizet, majd vágd apró kockákra. Öntsd az olajat egy fazékba, szórd rá a felaprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a húst, pirítsd négy-öt percig, szórd meg pirospaprikával, ezután öntsd fel másfél liter vízzel.

Add hozzá a fokhagymát, a babérlevelet és a köményt, és ízlésed szerint sózd is meg. A krumplit hámozd meg, és amikor a hús már félig megfőtt, add a leveshez. Ugyanekkor keverd hozzá a zöldbabot is.

10 dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tejfölt a liszttel keverd ki csomómentesre, majd habard be vele a levest. Hagyd, hogy felrottyanjon, és vedd le a tűzről. Ízlésed szerint tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Kép: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com

Ezt is szeretjük