Így készül a tökéletes kaszinótojás
Ha már unod a sima főtt tojást a húsvéti menüben, akkor ne habozz, készítsd el mesés kaszinótojás-receptünket!
A megfőzött, ugyanakkor megrepedt festenivaló tojások sem mennek kárba, ha ínycsiklandó kaszinótojást készítesz belőlük. Elkészítése nagyon egyszerű, ha pedig sok locsolóra számíthatsz, tökéletes vendégváró.
A kaszinótojásnak számos változata létezik, vannak, akik gombával vagy éppen szardíniával gazdagítják a töltött tojást.
Ha te is valami ínyencségre vágysz, akkor próbálkozz nyugodtan más alapanyagokkal is.
Kaszinótojás
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyem
- pici cukor
- só
- bors
A tojásokat tisztítsd meg, majd főzd keményre. Keresztben vágd őket ketté, és a tojássárgáját vedd ki. A tejfölt a majonézzel, a mustárral és pici cukorral keverd össze.
A tojássárgákat egy villa segítségével törd össze, ízlésed szerint sózd, borsozd, majd add hozzá a felaprított petrezselymet.
Keverd a majonézes masszába, és a félbevágott tojásokat töltsd meg vele. A tojások tetejét díszítsd petrezselyemmel.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- ünnep
Isteni gyümölcsös linzerkosárka
- fűszer
- ünnep