Így készül a legfinomabb csokilikőr
Ha sok vendéget vársz
A piros tojás mellett illik egy kis itallal is készülni a locsolók fogadása. Készítsd el csokis receptünket!

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A locsolókat illik megkínálni valami töményebb innivalóval is, például házi likőrrel fogadhatod őket.

Csokilikőrreceptünk gyorsan megvan, bár a titka abban rejlik, hogy már húsvét előtt legalább egy héttel - de jobb, ha kettővel - célszerű elkészíteni, hogy az ízei alaposan összeérjenek. Ne habozz, próbáld ki!

Csokilikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 8 dl tejszín
  • 3 dl vodka
  • 2 tojássárgája

Elkészítés ideje:

50-60 perc.

Az elkészítés menete:

A tejszínbe keverd bele a cukor nagy részét, és forrald fel. A kakaóporba vegyítsd bele a maradék cukrot, és a tejszínes massza óvatos adagolásával keverd simára a krémet. Eközben újra forrald fel, majd hűtsd le. Érdemes időnként keverni rajta, hogy a teteje ne legyen bőrös.

A tojássárgákat keverd kissé habosra, és add a kakaós masszához. Hűtsd ki teljesen, végül add hozzá a vodkát. Mielőtt üvegbe töltenéd, szűrd át. Érdemes már húsvét előtt egy - de inkább két - héttel megcsinálni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Minden nap rázd fel kicsit, hogy az alapanyagok ne üljenek le az aljára.

Blog.hu ajánló