Így készül a legfinomabb csokilikőr
Ha sok vendéget vársz
A piros tojás mellett illik egy kis itallal is készülni a locsolók fogadása. Készítsd el csokis receptünket!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A locsolókat illik megkínálni valami töményebb innivalóval is, például házi likőrrel fogadhatod őket.

Csokilikőrreceptünk gyorsan megvan, bár a titka abban rejlik, hogy már húsvét előtt legalább egy héttel - de jobb, ha kettővel - célszerű elkészíteni, hogy az ízei alaposan összeérjenek. Ne habozz, próbáld ki!

Csokilikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 8 dl tejszín
  • 3 dl vodka
  • 2 tojássárgája

Elkészítés ideje:

50-60 perc.

Az elkészítés menete:

A tejszínbe keverd bele a cukor nagy részét, és forrald fel. A kakaóporba vegyítsd bele a maradék cukrot, és a tejszínes massza óvatos adagolásával keverd simára a krémet. Eközben újra forrald fel, majd hűtsd le. Érdemes időnként keverni rajta, hogy a teteje ne legyen bőrös.

A tojássárgákat keverd kissé habosra, és add a kakaós masszához. Hűtsd ki teljesen, végül add hozzá a vodkát. Mielőtt üvegbe töltenéd, szűrd át. Érdemes már húsvét előtt egy - de inkább két - héttel megcsinálni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Minden nap rázd fel kicsit, hogy az alapanyagok ne üljenek le az aljára.

Blog.hu ajánló