Mennyei rakott kalács sütés nélkül
Morzsányi sem marad belőle!
Ha túl sok fonott kalácsot sütöttél a húsvéti lakomához, de nem szeretnéd kidobni, készíts belőle rakott kalácsot.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túl sok fonott kalácsot sütöttél a húsvéti nagy lakomához? Már a füleden jön ki, ugyanakkor nem szeretnéd, ha munkád gyümölcse a kukában végezné? Az újrahasznosítás ebben az esetben is működik!

A megmaradt kalácsból készíts egy mesés rakott édességet, amely gyorsan elkészül, ráadásul még csak sütni sem kell!

Rakott kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg megmaradt kalács
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg méz
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A meggy levét szűrd le és öntsd egy lábasba. Add hozzá a cukor felét és forrald fel. A keményítőt keverd ki két evőkanál vízzel, és sűrítsd be vele a meggyes-cukros masszát. Néhány percig rotyogtasd így, majd vedd le a tűzről. Szórd bele a kimagozott meggyet és hűtsd le az egészet.

Az étcsokoládét törd össze, gőz felett olvaszd fel, majd a kemény habbá vert tejszín felével keverd össze. A mascarponét, valamint a maradék cukrot és tejszínt keverd össze alaposan.

A megmaradt kalácsot szeleteld fel és mártsd bele a felforralt mézes tejbe. Egy jénai tálat bélelj ki vele, majd a meggyes masszát kend rá. Tegyél rá még egy réteg kalácsot, erre simítsd rá a mascarpone krémet. Végül még egy sor kaláccsal rakd ki a tetejét és a tetejére simítsd rá a csokoládékrémet, ezután pedig tedd be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük