Mennyei rakott kalács sütés nélkül
Morzsányi sem marad belőle!
Ha túl sok fonott kalácsot sütöttél a húsvéti lakomához, de nem szeretnéd kidobni, készíts belőle rakott kalácsot.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túl sok fonott kalácsot sütöttél a húsvéti nagy lakomához? Már a füleden jön ki, ugyanakkor nem szeretnéd, ha munkád gyümölcse a kukában végezné? Az újrahasznosítás ebben az esetben is működik!

A megmaradt kalácsból készíts egy mesés rakott édességet, amely gyorsan elkészül, ráadásul még csak sütni sem kell!

Rakott kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg megmaradt kalács
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg méz
  • 5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

A meggy levét szűrd le és öntsd egy lábasba. Add hozzá a cukor felét és forrald fel. A keményítőt keverd ki két evőkanál vízzel, és sűrítsd be vele a meggyes-cukros masszát. Néhány percig rotyogtasd így, majd vedd le a tűzről. Szórd bele a kimagozott meggyet és hűtsd le az egészet.

Az étcsokoládét törd össze, gőz felett olvaszd fel, majd a kemény habbá vert tejszín felével keverd össze. A mascarponét, valamint a maradék cukrot és tejszínt keverd össze alaposan.

A megmaradt kalácsot szeleteld fel és mártsd bele a felforralt mézes tejbe. Egy jénai tálat bélelj ki vele, majd a meggyes masszát kend rá. Tegyél rá még egy réteg kalácsot, erre simítsd rá a mascarpone krémet. Végül még egy sor kaláccsal rakd ki a tetejét és a tetejére simítsd rá a csokoládékrémet, ezután pedig tedd be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük