Így készül a legfinomabb csokilikőr

Ha sok vendéget vársz

A piros tojás mellett illik egy kis itallal is készülni a locsolók fogadása. Készítsd el csokis receptünket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A locsolókat illik megkínálni valami töményebb innivalóval is, például házi likőrrel fogadhatod őket.

Csokilikőrreceptünk gyorsan megvan, bár a titka abban rejlik, hogy már húsvét előtt legalább egy héttel - de jobb, ha kettővel - célszerű elkészíteni, hogy az ízei alaposan összeérjenek. Ne habozz, próbáld ki!

Csokilikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 8 dl tejszín
  • 3 dl vodka
  • 2 tojássárgája

Elkészítés ideje:

50-60 perc.

Az elkészítés menete:

A tejszínbe keverd bele a cukor nagy részét, és forrald fel. A kakaóporba vegyítsd bele a maradék cukrot, és a tejszínes massza óvatos adagolásával keverd simára a krémet. Eközben újra forrald fel, majd hűtsd le. Érdemes időnként keverni rajta, hogy a teteje ne legyen bőrös.

A tojássárgákat keverd kissé habosra, és add a kakaós masszához. Hűtsd ki teljesen, végül add hozzá a vodkát. Mielőtt üvegbe töltenéd, szűrd át. Érdemes már húsvét előtt egy - de inkább két - héttel megcsinálni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Minden nap rázd fel kicsit, hogy az alapanyagok ne üljenek le az aljára.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük