Így készül a legfinomabb csokilikőr
A piros tojás mellett illik egy kis itallal is készülni a locsolók fogadása. Készítsd el csokis receptünket!
A locsolókat illik megkínálni valami töményebb innivalóval is, például házi likőrrel fogadhatod őket.
Csokilikőrreceptünk gyorsan megvan, bár a titka abban rejlik, hogy már húsvét előtt legalább egy héttel - de jobb, ha kettővel - célszerű elkészíteni, hogy az ízei alaposan összeérjenek. Ne habozz, próbáld ki!
Csokilikőr
Hozzávalók:
- 40 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 8 dl tejszín
- 3 dl vodka
- 2 tojássárgája
Elkészítés ideje:
50-60 perc.
Az elkészítés menete:
A tejszínbe keverd bele a cukor nagy részét, és forrald fel. A kakaóporba vegyítsd bele a maradék cukrot, és a tejszínes massza óvatos adagolásával keverd simára a krémet. Eközben újra forrald fel, majd hűtsd le. Érdemes időnként keverni rajta, hogy a teteje ne legyen bőrös.
A tojássárgákat keverd kissé habosra, és add a kakaós masszához. Hűtsd ki teljesen, végül add hozzá a vodkát. Mielőtt üvegbe töltenéd, szűrd át. Érdemes már húsvét előtt egy - de inkább két - héttel megcsinálni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Minden nap rázd fel kicsit, hogy az alapanyagok ne üljenek le az aljára.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény
Mennyei rakott kalács sütés nélkül
- ünnep
- krém
Így készül a házi tormakrém
- ünnep
- torta