Így készítsd el a tökéletes tojáslikőrt
Keresve sem találhatnál jobb vendégvárót, egy kupica házi készítésű tojáslikőrt. Próbáld ki ízletes receptünket!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a tojáslikőrt készen is megveheted, sokkal finomabb, ha te magad kevered be a kontyalávalót.

Elkészítése nem nehéz, csak keverd össze a hozzávalókat, és hűtsd le a végeredményt.

Egyre figyelj, mielőtt a tojásokat szétválasztanád, alaposan mosd meg a héjukat, hogy a szalmonellafertőzéstől megkíméld a vendégeket és a családot is.

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 3,5 dl vodka
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 evőkanál rum

A tojásokat kívülről alaposan mosd meg, majd válaszd őket ketté.

A tojássárgáját a vanília aromával és a cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel lassú tűzön, nehogy odakapjon, majd hűtsd le teljesen.

Keverd össze a tejet a tojássárgás masszával, majd add hozzá a vodkát és a rumot. Hűtsd le teljesen, hogy mire a locsolók megérkeznek, legyen mivel megkínálni őket.

Ezt is szeretjük