Így készítsd el a tökéletes tojáslikőrt

Keresve sem találhatnál jobb vendégvárót, egy kupica házi készítésű tojáslikőrt. Próbáld ki ízletes receptünket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a tojáslikőrt készen is megveheted, sokkal finomabb, ha te magad kevered be a kontyalávalót.

Elkészítése nem nehéz, csak keverd össze a hozzávalókat, és hűtsd le a végeredményt.

Egyre figyelj, mielőtt a tojásokat szétválasztanád, alaposan mosd meg a héjukat, hogy a szalmonellafertőzéstől megkíméld a vendégeket és a családot is.

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 3,5 dl vodka
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 1 evőkanál rum

A tojásokat kívülről alaposan mosd meg, majd válaszd őket ketté.

A tojássárgáját a vanília aromával és a cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel lassú tűzön, nehogy odakapjon, majd hűtsd le teljesen.

Keverd össze a tejet a tojássárgás masszával, majd add hozzá a vodkát és a rumot. Hűtsd le teljesen, hogy mire a locsolók megérkeznek, legyen mivel megkínálni őket.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük