130 centis a világ legnagyobb nyuszija: 7 hihetetlen rekord a húsvét kapcsán
A világ legnagyobb nyusziját alig lehet felemelni, olyan nagy teste van.

legnagyobb nyúl nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán furcsának hangozhat, de még a húsvét kapcsán is születtek elképesztő Guinness-rekordok, amiket hivatalosan bejegyeztek a bizottság szakértői. Szigorú szabályok alapján vizsgálnak meg minden egyes esetet, nem olyan könnyű megszerezni a rekorder címet.

Ezek alapján kijelenthető, hogy az alább felsorolt "húsvéti rekordok" mindenféle csalás és túlzás nélkül mutatják be a világ legjeit. Az biztos, hogy csak nagyon nehezen lehetne megdönteni ezeket.

A világ legnagyobb nyuszija

Hivatalosan a világ legnagyobb nyuszija Darius, egy flamand óriásnyúl, aki gazdájával együtt él Angliában. 2010. április 6-án érkeztek a bizottság szakemberei a méretes állathoz, és megállapították, hogy egy híján 130 centiméter hosszúságú a puha szőrű kedvenc.

legnagyobb nyuszi
Fotó: Dovas / BoredPanda

Méreteinek hála Darius természetesen bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

A legnagyobb nyuszigyűjtemény

Steve Lubanski és Candace Frazee összesen 28 423-féle nyúl témájú tárgyat birtokolt 2011. március 25-én. A házaspár hihetetlen gyűjteménye megtekinthető a saját nyúlmúzeumukban, amit a Kaliforniában lévő Pasadéna városában nyitottak meg.

Különböző bútorok, lámpák, konyhai eszközök, könyvek, piperecikkek és játékok tagjai a kollekciónak, ezenkívül a rekord felállításakor öt igazi nyuszijuk is volt.

A legnagyobb tojásfa

Németországban szokás húsvétkor tojásokat fellógatni a fákra, ebben az országban állították fel a rekordot is Rostock városában.

A helyi állatkert dolgozói díszítették fel a fát 2007. április 8-án nem kevesebb mint 76 596 színesre festett tojással. Az eredmény magáért beszél.

A világ legdrágább húsvéti csokitojása

A legdrágább csokitojás hétezer fontért, átszámítva nagyjából 2 millió 800 ezer magyar forintnak megfelelő összegért kelt el Angliában.

Külön érdekesség, hogy a csokitojást nem díszítette semmilyen drágakő, ami emelhette volna az értékét. A rekorder csokit golden speckled eggnek nevezték el, ami magyarul aranypettyes tojást jelent.

A cikk az ajánló után folytatódik

A csokoládé a híres, toszkán amedei csokigyárból származik, és ehető arannyal vonták be. A belsejét speciális, szarvasgombás krémmel töltötték meg. Ezenkívül 12 kisebb tojással, 20 minicsokival és 5 fehér virággal díszítették. Becslések szerint a tojás súlya meghaladja az 50 kilogrammot, 107 centiméter magas, és 54 centiméter széles.

A legnagyobb hímes tojás

A legnagyobb, díszített húsvéti tojás Portugáliában készült Alcochete városában. 2008. március 8-án vizsgálták meg pontos méreteit, és megállapították, hogy közel 15 méteres magasságával és 8,4 méteres átmérőjével kiérdemelte a rekorder címet.

legnagyobb tojás
Fotó: Holsworthy Pets / Facebook

A legnagyobb csokitojás

Még mielőtt bárki azt hinné, véget ért a tojásrekordok száma, bemutatnánk a legnagyobb csokitojást. Olaszországban, Tosca városában építették, nagyjából 7200 kilogrammot nyomott, szélessége 20 méter volt.

A helyi Le Acciaierie bevásárlóközpontban különböző cukrászok hozták létre a monstrumot, amit már ugyan nem lehet megtekinteni, de 2011. április 16-án beírta magát a Guinness-rekordok könyvébe.

A világ legdrágább hot cross bunja

A hot cross bun az angoloknál ugyanúgy az ünnepi menü része, mint nálunk a kalács. Az édes, fűszeres zsemlét hagyományosan azért készítették, hogy felakasztva megakadályozza az ártó szellemek ténykedését.

GettyImages-157440442
Fotó: foodandwinephotography / Getty Images Hungary

2000. április 27-én Bill Foster egy 1829-ben készített zsemlét vásárolt meg, méghozzá 155 fontért, ami több mint 60 ezer forintnak felel meg. Ezzel a boldog tulajdonos bekerült a rekordok könyvébe.

A legfinomabb hagyományos húsvéti ételek receptjei

Legyen szó sonkatekercsről, kaszinótojásról vagy túrós pogácsáról, mindre van egy jó receptünk.

(Cikken belüli képek forrása: BoredPanda, Facebook,Guinness World Records, Getty Images Hungary, Instagram, borítókép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük