Hipergyors, omlós pogácsa fél óra alatt
Egy pogácsarecept mindig jól jön. Füstölt sajtos változatunk kiváló vendégváró húsvétkor és az év többi részében is.
A jó vendégváró titka abban rejlik, hogy nem kell vele órákig szöszmötölni, mégis igazi ínyencség.
A füstölt sajtos pogácsa gyorsan elkészül, még hajtogatni és pihentetni sem kell. Ha sok locsolót vársz húsvétkor, az alábbi recept mindenképpen jól fog jönni!
Gyors sajtos pogácsa
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 3 tojás
- kávéskanálnyi só
A tejbe morzsold bele a vajat, és melegítsd fel. Vedd le a tűzről, szitáld bele a lisztet, és folyamatosan kevergesd, nehogy összecsomósodjon. Akkor jó, amikor a fakanálról leválik a tészta. Picit hagyd hűlni, majd add hozzá a tojásokat és a sót.
A füstölt sajtot reszeld le, és keverd bele a tésztába. Csípj le a tésztából diónyi nagyságú darabokat, lapítsd ki, majd tedd őket egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe. Ha formásabbakat akarsz, akkor nyugodtan nyújtsd ki és szaggasd ki a tésztát - ez persze időigényesebb. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd aranybarnára a pogácsákat.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- ünnep
Márványos kuglóf csokiöntettel
- ünnep
- torta
Édes, krémes répatorta
- gyümölcs
- ünnep
Isteni gyümölcsös linzerkosárka
- tojásfestés
- húsvéti dekoráció