Hipergyors, omlós pogácsa fél óra alatt
Egy pogácsarecept mindig jól jön. Füstölt sajtos változatunk kiváló vendégváró húsvétkor és az év többi részében is.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

Sikkes és nőies: mutatjuk a legszebb virágmintás blúzokat, árral, lelőhellyel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó vendégváró titka abban rejlik, hogy nem kell vele órákig szöszmötölni, mégis igazi ínyencség. 

A füstölt sajtos pogácsa gyorsan elkészül, még hajtogatni és pihentetni sem kell. Ha sok locsolót vársz húsvétkor, az alábbi recept mindenképpen jól fog jönni!

Gyors sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • kávéskanálnyi só

A tejbe morzsold bele a vajat, és melegítsd fel. Vedd le a tűzről, szitáld bele a lisztet, és folyamatosan kevergesd, nehogy összecsomósodjon. Akkor jó, amikor a fakanálról leválik a tészta. Picit hagyd hűlni, majd add hozzá a tojásokat és a sót.

A füstölt sajtot reszeld le, és keverd bele a tésztába. Csípj le a tésztából diónyi nagyságú darabokat, lapítsd ki, majd tedd őket egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe. Ha formásabbakat akarsz, akkor nyugodtan nyújtsd ki és szaggasd ki a tésztát - ez persze időigényesebb. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd aranybarnára a pogácsákat.

Ezt is szeretjük