Hipergyors, omlós pogácsa fél óra alatt
Egy pogácsarecept mindig jól jön. Füstölt sajtos változatunk kiváló vendégváró húsvétkor és az év többi részében is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó vendégváró titka abban rejlik, hogy nem kell vele órákig szöszmötölni, mégis igazi ínyencség. 

A füstölt sajtos pogácsa gyorsan elkészül, még hajtogatni és pihentetni sem kell. Ha sok locsolót vársz húsvétkor, az alábbi recept mindenképpen jól fog jönni!

Gyors sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • kávéskanálnyi só

A tejbe morzsold bele a vajat, és melegítsd fel. Vedd le a tűzről, szitáld bele a lisztet, és folyamatosan kevergesd, nehogy összecsomósodjon. Akkor jó, amikor a fakanálról leválik a tészta. Picit hagyd hűlni, majd add hozzá a tojásokat és a sót.

A füstölt sajtot reszeld le, és keverd bele a tésztába. Csípj le a tésztából diónyi nagyságú darabokat, lapítsd ki, majd tedd őket egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe. Ha formásabbakat akarsz, akkor nyugodtan nyújtsd ki és szaggasd ki a tésztát - ez persze időigényesebb. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd aranybarnára a pogácsákat.

Ezt is szeretjük