Fél óra alatt kész! Ínycsiklandó tejfölös rakott tészta, maradék sonkából
Már a füleden jön ki a az ünnepi menü? Készítsd el másképpen!
Elszámítottad magad, ami a sonkavásárlást illeti? Már a füleden jön a sok hús, de nem akarod kidobni a kukába?
Próbáld ki sonkás rakott tészta receptünket, amely gyorsan elkészül, ráadásul igazi változatosságot jelent a húsvéti menü után. Csak keverd össze a hozzávalókat, dobd be a sütőbe, és fél óra alatt már készen is van a tökéletes fogás!
Sonkás-tejfölös rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg tészta
- 40 dkg főtt sonka
- 15 dkg vaj
- 5 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- kakukkfű
- bazsalikom
- só
- bors
A megfőzött, füstölt sonkát szeleteld vékony csíkokra. Az apróra vágott hagymát a vajon dinszteld meg, és picit pirítsd meg rajta a sonkát. A tojássárgákat a tejföllel keverd össze és fűszerezd ízlésed szerint, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan dolgozd a masszához.
A sonkát és az olajos vízben megfőzött tésztát keverd össze. Öntsd az egészet egy tűzálló tálba, majd locsold rá a tejfölös keveréket. Ízlésed szerint a tetejét petrezselyemzölddel is megszórhatod. 20-25 percre tedd fóliával lefedve a sütőbe, végül még 10 percet pirítsd.
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- ünnep
Márványos kuglóf csokiöntettel
- ünnep
- bárány
A mesésen omlós és szaftos báránysült titka
- ünnep
- torta