Csokoládés kuglóf kandírozott gyümölcsökkel
A kuglóf elkészítése egyszerű, ráadásul vendégváróként is megállja a helyét. Süsd meg receptünket!
Ha az egyszerűen összedobható muffinnál valami különlegesebbel készülnél, akkor süss kuglófot! A kevert tészta gyorsan összekutyulható, ráadásul olyan finomságokkal turbózhatod fel, amiket csak szem-szád megkíván.
Próbáld ki csokoládédarabokkal és kandírozott gyümölccsel megszórt receptünket!
Csokoládés kuglóf kandírozott gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 fő részére:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vegyes kandírozott gyümölcs
- 10 dkg darabokra tört étcsokoládé
- 5 dkg keményítő
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
A vajat morzsold bele a cukorba, majd a vaníliás cukorral együtt keverd habosra. Szórd bele a csipetnyi sót, és a tojásokkal együtt keverd tovább. A lisztbe szitáld bele a sütőport és a keményítőt, és a vajas masszát is add hozzá. A tejet lassan adagolva kezdd el belekeverni: a tészta akkor jó, ha az állaga sima.
Keverd a masszába a csokoládédarabokat és a kandírozott gyümölcsöt, majd a tésztát öntsd bele egy kivajazott, liszttel megszórt kuglófformába. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süsd készre. Ízlésed szerint porcukorral megszórva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény