Villámgyors kevert süti, ami fél óra alatt megvan - Omlós, barackos és nagyon finom
Bármilyen gyümölccsel vagy akár mazsolával is elkészítheted.
Ha kifutottál az időből és a süteményekből, és nem maradt mivel kínálni a locsolókat, ez az időtakarékos egyszerű desszert megmenti a helyzetet. Különleges ízvilága szabadon variálható, roppant könnyű elkészíteni, jól zárható dobozban pedig még húsvét után is előcsalogathatod vele az ünnep hangulatát.
A kevert sütemények nagy előnye az, hogy akinek nincs sok ideje vagy tehetsége a sütögetéshez, az is könnyedén megbirkózik velük. Nincs különösebb pepecselés, csak a tészta összekeverése, ami aztán várakozás vagy kelesztés nélkül azonnal mehet a sütőbe. A belevaló kizárólag a te ízléseden múlik, de érdemes egyszerre két-három fajtát bekeverni és kisütni. Biztos lehetsz benne, hogy elfogy majd az összes.
Barackos-túrós kevert sütemény elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 4 db tojás
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg konzerv sárgabarack - más gyümölccsel vagy mazsolával is helyettesíthető
- fél pohár tejföl
- 1 tasak sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- csipetnyi só, porcukor
Egy nagy tálban verd habosra a tojást a cukorral. Morzsold hozzá a túrót és a tejfölt. A lisztet előzőleg keverd össze a sütőporral, és ezt keverd bele a túrós masszához. Vágd szeletekre a konzerv sárgabarackot, és itasd le a levét konyhai papírtörlővel. Forgasd össze a tésztával, és tedd bele a maradék hozzávalókat, vagyis a csipetnyi sót és a citrom reszelt héját.
A közepes méretű, magasabb falú tepsit béleld ki sütőpapírral. Melegítsd elő a sütő 180 fokra, és 30 percig süsd a tésztát. A tepsiben hagyd kihűlni, majd vágd kockákra, és porcukorral meghintve vagy gyümölccsel, esetleg fagylalttal vagy tejszínhabbal is tálalhatod.