Villámgyors kevert süti, ami fél óra alatt megvan - Omlós, barackos és nagyon finom
Bármilyen gyümölccsel vagy akár mazsolával is elkészítheted.

sütnek
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kifutottál az időből és a süteményekből, és nem maradt mivel kínálni a locsolókat, ez az időtakarékos egyszerű desszert megmenti a helyzetet. Különleges ízvilága szabadon variálható, roppant könnyű elkészíteni, jól zárható dobozban pedig még húsvét után is előcsalogathatod vele az ünnep hangulatát.

A kevert sütemények nagy előnye az, hogy akinek nincs sok ideje vagy tehetsége a sütögetéshez, az is könnyedén megbirkózik velük. Nincs különösebb pepecselés, csak a tészta összekeverése, ami aztán várakozás vagy kelesztés nélkül azonnal mehet a sütőbe. A belevaló kizárólag a te ízléseden múlik, de érdemes egyszerre két-három fajtát bekeverni és kisütni. Biztos lehetsz benne, hogy elfogy majd az összes.

Barackos-túrós kevert sütemény elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg konzerv sárgabarack - más gyümölccsel vagy mazsolával is helyettesíthető
  • fél pohár tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • csipetnyi só, porcukor

Egy nagy tálban verd habosra a tojást a cukorral. Morzsold hozzá a túrót és a tejfölt. A lisztet előzőleg keverd össze a sütőporral, és ezt keverd bele a túrós masszához. Vágd szeletekre a konzerv sárgabarackot, és itasd le a levét konyhai papírtörlővel. Forgasd össze a tésztával, és tedd bele a maradék hozzávalókat, vagyis a csipetnyi sót és a citrom reszelt héját.

A közepes méretű, magasabb falú tepsit béleld ki sütőpapírral. Melegítsd elő a sütő 180 fokra, és 30 percig süsd a tésztát. A tepsiben hagyd kihűlni, majd vágd kockákra, és porcukorral meghintve vagy gyümölccsel, esetleg fagylalttal vagy tejszínhabbal is tálalhatod. 

Ezt is szeretjük