A legtutibb ajándékok húsvétra a gyerkőcnek
A húsvéti nyuszi kosara nemcsak csokoládét és cukorkát rejt, hanem ajándékot is. Mi most összegyűjtöttük a legjobbakat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felnőttként bizonyára úgy tekintesz a húsvétra, hogy még egy ünnep, amelynek semmi haszna nincs, leszámítva a munkaszüneti napot és azt, hogy nagyokat ehetsz. Azonban emlékezz vissza, gyerekként mennyire vártad, hogy mi mindent rejt a nyuszi titokzatos kosara a csokoládétojások mellett.

Szeretnéd meglepni a gyerkőcöt valami igazán remek ajándékkal, amelynek hasznát veszi, sőt, még fejleszti is magát? Akkor válogass kedvedre jobbnál jobb meglepetéseink között, és élvezd a pillanatot, amikor csemetéd szeme felcsillan az örömtől.

Tanulás és szórakozás

A piacot már ellepték a különböző mesés foglalkoztatókönyvek, amelyek nemcsak a mesebirodalom kapuján invitálják be a gyerekeket, hanem játszva fejlesztik is őket. Az egyik legkapósabb most a kínálatban az Aranyhaj és a nagy gubanc írott változata, amely túl azon, hogy feldolgozza a toronyba zárt hercegnő történetét, vidám feladatok segítségével tanítja is a gyerkőcöt. Ezenkívül a fantáziáját is gazdagítja, hiszen ezekkel a feladatokkal ő maga is részt vehet a történetben, minden megelevenedik számára.

A könyv már önmagában is remek ajándék, de tartozik hozzá egy magasságmérő poszter, valamint 63 matrica is. Előbbi segítségével napról napra mérheted, hogy hány centit nőtt szemed fénye, a matricák beragasztása pedig remek szórakozás nyújt számára. Ha becsempésznéd a könyvet a csokitojások mellé, akkor az Egmont kiadó honlapján tudod megrendelni 999 forintért.

A szerencse forgandó

Az élethű akciófigurák, a beszélő babák és a legmodernebb kocsikat leutánzó játékautók korában a gyerekek már nem szívesen ülnek le egy pakli kártyával játszani. Azonban az Uno Spin kártyajátékkal az önfeledt, órákig tartó szórakozás garantált nemcsak a gyerkőc, de a te számodra is.

Az Uno kártyajáték már eddig is nagyon népszerű volt, de új, felturbózott változata még több izgalmat jelent. Az erős ellenfélből egy csapásra gyenge játékos lehet, ha a megpörgetett szerencsekerék úgy hozza. Egyetlen menet alatt minden megváltozhat - és pontosan ebben a kiszámíthatatlanságban rejlik a játék öröme. A kártyát hétéves kor felett ajánlják lányok és fiúk számára egyaránt, ráadásul akár 10 ember is játszhat vele egyszerre. Ha felkeltette érdeklődésed, akkor itt megrendelheted 5590 forintért.

Egy, kettő, három

A kirakók legújabb darabja a puzzleball, amely tovább bonyolítja a darabok összeillesztését a térbeli elhelyezkedéssel. A Ravensburger az amúgy is igazán fejlesztő kirakót újabb oldalról közelítette meg, az összeillesztésen túl még számokkal is kombinálta a puzzle felületét.

Ezáltal nemcsak a gyermek szem- és kézkoordinációs mozgását fejleszti, hanem egyúttal a logikáját is javítja. Ráadásul mindezt anélkül teszi, hogy csemetéd bármiféle nyomásnak, megfelelési kényszernek lenne kitéve. Ha úgy gondolod, ez biztosan lekötné az izgő-mozgó lurkót, akkor rendeld meg a Gulliver játékok weboldalán.

A felelősség ereje

A felelősségtudatra nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. A gyerekek ilyenkor még sokkal fogékonyabbak erre is, így érdemes olyan ajándékkal meglepni a kicsit, ami bár játéknak és szórakozásnak tűnik, mégis komoly odafigyelést igényel. Ez pedig nem más, mint az élő állat.

Kutatások is bizonyítják, hogy az állatok jó hatással vannak az emberekre, különösen a kisgyerekekre. Ráadásul húsvét táján mindig megszaporodnak a nyuszikat, kiscsibéket, kiskacsákat kínáló örökbefogadó helyek, amelyeknek két fajtájuk van. Az egyiknél a nevelőszülő szerepet csak az ünnep erejéig töltöd be, majd a gyermekeddel közösen visszavihetitek az állatot eredeti gazdájához. A másiknál a kisállat nálatok marad, és a továbbiakban nektek kell gondozni.

Mielőtt döntésre szánnád el magad, a legelső, amit végig kell gondolni, hogy valóban tudsz-e gondoskodni az állatról? Meg tudod-e számára teremteni a kellő életfeltételeket, tudsz-e vele foglalkozni, ha pedig elutaztok, tudod-e valakire bízni?

Nagyon fontos végiggondolni azt is, hogy a gyermeked tényleg érezni fogja-e mindennek a súlyát, vagy csak egy újabb játéknak tekinti a kis jószágot, amely kizárólag addig érdekes, amíg újdonság.

Ha mindezt alaposan megfontoltad, és mégis az örökbefogadás mellett döntesz, akkor garantáltan egy fejlesztő ajándékkal, illetve egy két -vagy négylábú baráttal lesz a gyermeked gazdagabb.

Ezt is szeretjük