5 gyerekkedvenc könyv húsvétra
Igazán hasznos ajándékok
A húsvét kitűnő alkalom arra, hogy hasznos könyvvel lepd meg a csemetéd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Biztosan veled is előfordult már, hogy zavartan bolyongtál egy könyvesboltban, mert képtelen voltál megtalálni azt a kisebbeknek szóló olvasmányt, mely szórakoztató, mégis igényes és kellőképpen színes.

Ezúttal könnyű lesz a dolgod: összegyűjtöttünk néhány gyerekkönyvet, melyet nyugodtan elrejthetsz a nyuszi kosarában: garantáltan leköti óvodás- vagy kisiskolás korú csemetédet, ha szeretnél magadnak egy nyugis félórát.

Micimackó vagyok, találkoztunk már? 2. - Színek, formák, érzékek

Az eredetileg Milne által megálmodott és papírra vetett Micimackó-történetek és velük együtt a mézimádó mackó, no meg elmaradhatatlan barátai egy ideje önálló életet élnek a Százholdas pagonyban. Sőt, Micimackó már nemcsak kedves mesékkel szolgál, hanem igyekszik megtanítani az őt olvasó gyermekeknek a világ legfontosabb dolgait - már a mézen kívül természetesen.

A Színek, formák, érzékek kötet, ahogy a címe is jelzi, az érzékelés birodalmába kalauzolja az óvodáskorú csemetéket. Micimackóék ezúttal fontos kutatást végeznek, úgymint: milyen színük van a mézescsuproknak? Milyen alakja van a papírsárkánynak? Ki van fent, és ki van lent? Mire jó a szemünk, és mire az orrunk? A pagonybéli vidám társasággal minden gyerkőc bizonyára örömmel járja körbe a színek, a formák, az ellentétek és az érzékelés csodás világát.

Kiadja az Egmont Kiadó.
Ára 2399 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Angela Weinhold: Időjárásunk - Mit? Miért? Hogyan? sorozat

A Scolar Kiadó gondozásában megjelenő gyermek-szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a kicsik életkorának megfelelő információkkal ad választ a rengeteg kérdésre a közlekedéstől a test felfedezéséig.

Fő különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerkőcök kielégíthetik kíváncsiságukat.

Az Időjárásunk kötetben Fred béka az időjárás titkait osztja meg fiatal olvasóival, és bepillantást enged kísérleti laborjába is. A kicsik megtudhatják, mi is az időjárás, és mi okozza az évszakok változását. Olvashatnak a szélről, az esőről, a hóról vagy éppen a ködről. Megismerhetik a szivárvány varázsát, az időjárás előrejelzésének hagyományos és tudományos módszereit. Bekukkanthatnak egy meteorológiai házikóba, és tanulmányozhatnak időjárási térképet is. A kihajtható ablakok mögött ismét érdekes titkok lapulnak, ráadásként pedig Fred béka még egy időjárásórát is ad ajándékba!

Kiadja a Scolar Kiadó.
Ára 3250 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai - kisebbeknek

Akinek rosszcsont csemetéje van otthon - márpedig kié nem az néhanapján -, az bizonyára örömmel olvas fel Tom Sawyer kalandjaiból a lurkónak. Tom ugyanis éppolyan csintalan fiúcska, mint a vele korabeliek a világ minden táján. Huncutabbnál huncutabb ötletek pattannak ki az agyából, és mindig valami turpisságra készül.

Barátaival, Huckleberry Finn-nel és Joe Harperrel kalóznak áll, és kincskeresésre indul. Barátnőjével, Beckyvel pedig eltéved a titokzatos és félelmetes barlangban, és miközben a napvilágra vergődnek, elkapnak egy régóta körözött bűnözőt is. A klasszikus Mark Twain-történetet Elke Leger átdolgozta, hogy már a hatévesek is élvezhessék Tom Sawyer kalandjait. Az izgalmas sztorikat Markus Zöller illusztrációi teszik még látványosabbá.

Kiadja a Ciceró Könyvstúdió.
Ára 2490 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Hercegnők - Csodás foglalkoztatókönyv 1.

Manapság a szülők a gyerkőcöt már pici kora óta szeretnék foglalkoztatni, nehogy később lemaradjon társaitól. Ám az igazság az, hogy a pindurok abból tanulnak a legtöbbet - a ceruza helyes megfogásától a kezük tökéletes koordinálásáig -, ha rajzolhatnak, színezhetnek, ragasztgathatnak, természetesen bizonyos kereteken belül.

A Disney hercegnők csodás foglalkoztatókönyve pontosan ezt a célt szolgálja. Oldalain a klasszikus mesékből megismert bájos hercegnők hívják a kislányokat vidám báli készülődésre. A kicsik matricák segítségével öltöztethetik fel őket, közben pedig még játékos fejtörőkkel is fejleszthetik tudásukat.

Kiadja az Egmont Kiadó.
Ára 1199 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

Carlo Collodi: Pinokkió kalandjai - kisebbeknek

Számos olyan mese létezik, mellyel az ember szívesen megismertetné gyerkőcét, ám a nehezebben érthető szöveg miatt várni kényszerül vele. A Cicero Könyvstúdió azonban felfedezte azokat a nagyszerű könyveket, melyek a kicsiknek némiképp egyszerűsített változatban, ám az eredeti történetek stílusát és szellemiségét megtartva tálalják a klasszikusokat. Pinokkió kalandjait Ilse Bintig újramesélésében immáron a három év körüli porontyok is élvezhetik.

Hogy ki is Pinokkió? Az öreg Geppetto mester bábut farag egy fenyőtuskóból, őt nevezi el Pinokkiónak. Még nincs is készen a kis fickó, amikor grimaszokat kezd vágni a mesterre, és mihelyst lábra áll, faképnél hagyja alkotóját, és ezzel kezdetét veszik a csínytevések és kalandok.

A pimasz Pinokkiónak van egy nagy vágya: igazi gyerek szeretne lenni. De ahhoz, hogy teljesüljön a kívánsága, meg kell tanulnia, milyennek kell lennie egy igazi gyereknek: bátornak, becsületesnek és jónak. Hosszú, nehéz lecke lesz annak a makacs fafejének!

Kiadja a Ciceró Könyvstúdió.
Ára 2200 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük