A legjobb szabadtéri húsvéti programok országszerte
A gyerekek is imádni fogják
Húsvétkor is számos szórakozási lehetőség vár téged és családodat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti időszakban számtalan remek alkalom nyílik arra, hogy kiszabadulj a hétköznapok szürke egyhangúságából és végre együtt töltsetek a családdal néhány felejthetetlen órát.

Hollókő vára

A programválaszték széles skáláján garantáltan találsz olyan rendezvényt, amely nem csak a gyermekednek, de a partnerednek és neked is tetszeni fog. Egyikőtök sem fog unatkozni.

Folklór Hollókőn

Ha úgy érzed, szeretnéd a húsvét tradicionális részét a gyerkőccel megismertetni, akkor messze földön nem találsz jobbat, mint a Hollókői Húsvéti Fesztivál. Itt nem csak a kereszténység legnagyobb ünnepéről emlékeznek meg, hanem a tavaszünnepről is, amelyben az ősi tavaszköszöntő népszokások is jelen vannak.

1987-ben az UNESCO a világörökség részének nyilvánította a falut, mert ez az egyetlen magyar település, amely a 20. század előtti falusi életet máig megőrizte.

Ebben a szellemben készülnek a Fesztiválra is, amely április 23-tól 25-ig tart. Hagyományőrző együttesek, néptáncosok, népzenészek elevenítik fel a régmúlt korok húsvéti szokásait, a tojásfestésen keresztül egészen a nem túl kellemes, vízzel teli vödörrel történő locsolkodásig. 

Ezen kívül népművészeti vásár, számtalan kézműves bemutató, gasztronómiai programok, és sok-sok gyerekeknek szóló ügyességi és sportjáték vár titeket. Nem utolsó sorban pedig a jó levegő is a rendezvény mellett szól.

A belépő ára felnőtteknek 2000 Ft, gyermekek és nyugdíjasok számára pedig 1000 Ft. További információkat a Fesztivállal kapcsolatban a település honlapján, a www.holloko.hu-n olvashatsz.

Egri mulatság

Hagyományőrző programokból nincs hiány, íme, egy újabb remek rendezvény, ha a folklór szellemében ünnepelnétek. Az egri Szépasszony-völgyében tartott rendezvénysorozat szintén a korai idők húsvéti hangulatának megteremtésére épül.

A szépasszony-völgyi húsvétról további információkat a www.mheger.hu weboldalon találsz.

A locsolás, vesszőzés és a hímes tojások festésével felelevenítik ezt a hagyományra épülő szellemet, ezenkívül táncházzal, koncerttel, gyermekműsorral és kézműves vásárral is várnak téged és családodat. És ez még nem minden: részt vehettek a zenével és tánccal egybekötött pincejáráson, ahol a vidék ízeit és borait megkóstolhatjátok.

Tavaszi alkony a Szépasszony-völgyben
Siófok

Siófoki báli forgatag

Bár tavasszal a Balaton vizében fürdeni még nem lehet, érdemes ellátogatni Siófokra, egészen pontosan a Rózsakert-kikötőbe, ahol a Húsvéti Fesztivál keretében számos ünnepi programmal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Az április 23. és 25. közötti rendezvénysorozat elsősorban a gyerekek szórakoztatására szolgál, hiszen játszóházzal, tojásdíszítéssel, kézműves foglalkozásokkal, mesével és sok-sok zenével tarkított programot kínál.

Persze a felnőttekre is gondoltak, délutánonként olyan előadók csodás énekhangjára ringatózhatsz kedvedre a pároddal, mint a Megasztárból ismert Kökény Attila. Ha viszont a tánc szerelmese vagy, akkor a vasárnap és hétfőn tartott báli forgatagban megmutathatod, hogyan tudsz mozogni. És ha már húsvét, akkor locsolkodás. Az AVON locsolási rekordkísérletet hirdet, amelynek ti is részesei lehettek.

Ha elnyerte a program a tetszésedet, és úgy érzed családodnak is tetszene, akkor a www.siofok.hu weboldalon tudsz bővebben tájékozódni.

Képek: www.orszagalbum.hu, drinker, lobzik, hajna, hu.wikipedia.org/wiki/Hollókő, http://hu.wikipedia.org/Siófok, szepasszonyvolgy.info

Ezt is szeretjük