A legfinomabb túrós pogácsa, ha sok locsolkodót vársz
Ha egy egész hadsereget vársz húsvétkor, akik meg akarnak locsolni, akkor készítsd el mesés pogácsánkat!
Nincs ötleted, hogy a sok-sok locsolkodót mivel kínáld meg? Süss pogácsát, a legjobb vendégvárót. Gyorsan elkészül, ráadásul sok lesz belőle, így ennél jobbat ki sem találhatnál húsvétkor.
Túróspogácsa-receptünk elkészítése nem nehéz, így akkor is könnyedén megbirkózhatsz vele, ha nem vagy éppen nagy fakanálforgató. Kedvedre gazdagíthatod is mindenféle finomsággal, például sajttal vagy szezámmaggal.
Túrós pogácsa
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 2 dkg só
Hozzávaló a kenéshez:
- 1 tojás
Az élesztőt morzsold bele a lisztbe. A tehéntúrót egy villa segítségével törd át, majd keverd az élesztős liszthez. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, valamint a sót, és gyúrd össze a tésztát. Tedd hűtőbe, és 20 percig pihentesd.
A tésztát nyújtsd ki egészen vékonyra, a felét kend meg a felvert tojássárgával, ezután pedig hajtsd rá a tészta másik felét. Fordítsd el a pogácsaalapot, és ismétled meg a nyújtást és a kenést. Végül nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra a tésztát, és egy kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggasd ki.
Kend meg a tetejét a felvert, egész tojással, és pihentesd 10 percig. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd 20-30 perc alatt süsd készre a pogácsákat. Ízlésed szerint sütés előtt sajttal vagy szezámmaggal is megszórhatod a tetejét.
Fotó: wikipedia.org/wiki/Pogácsa
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- tojás
Így készül a tökéletes kaszinótojás
- alkohol
- ünnep
A 4 legfinomabb pálinka a pasik szerint
- ünnep
- vörösbor