A legédesebb húsvéti fogás: így készül a sárga túró
Egyes tájakon a sárga túró ugyanúgy részét képezi az ünnepi menünek, mint a fonott kalács. Próbáld ki te is!
Az édes és a sós ízek remekül kiegészítik egymást, így a húsvéti kötözött sonkához kiválóan passzol az édes sárga túró.
A keleti országrészben - főként Szabolcsban és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - ez a fogás az ünnepi menü része, nélküle szinte elképzelhetetlen a húsvéti lakoma.
Ha ezek után úgy érzed, hogy te is megkóstolnád, próbáld ki ízletes receptünket, amelyet könnyedén elkészíthetsz!
Sárga túró
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- csipet só
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra. A tejet forrald fel, majd a tojásos masszát állandó kevergetés mellett adagold hozzá. Addig főzd, míg a massza össze nem áll teljesen.
Vegyél elő egy sűrűn szőtt vászonkendőt, és öntsd bele a sárga túrót. Kösd jól össze, majd akaszd fel.
Tegyél alá egy fazekat, és hagyd, hogy a savó kifolyjon belőle. Ezután tedd hűtőbe, majd ha már teljesen lehűlt és megdermedt, szeletelve tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- ünnep
Isteni gyümölcsös linzerkosárka
- csokoládé
- ünnep