„A hatalmával visszaélő zsarnok szánalomkeltő is egyben” - Zöld Csaba pökhendi főnök a Broadway-musicalben
Zöld Csaba zsarnok főnököt alakít a József Attila Színház 9-től 5-ig című musicaljében, ami a Broadway és a West End után Budapesten is látható.

zold-csaba-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cikket a József Attila Színház támogatta.

A Broadway és a West End után Budapestre is megérkezett a Patricia Resnick és Dolly Parton nevével fémjelzett 9-től 5-ig című musical, amit a József Attila Színház 2020 szeptemberében mutatott be Szente Vajk rendezésében. A dalok és lenyűgöző koreográfia mögött komoly mondanivaló húzódik. 

A magát mindenkinél többre tartó Franklin Hart mélyen lenézi a nőket. Véleményét nem rejti véka alá, sportot űz a nők megalázásából. Violet, Doralee és Judy hosszan tűri az állandó megaláztatást, mígnem egy napon fellázadnak.

Zöld Csaba a József Attila Színház musicaljében

Zöld Csaba alakítja a pökhendi és nagyképű Franklin Hartot, aki alázza a nőket… De csak míg titkárnői fel nem lázadnak: Violet (Polyák Lilla/Auksz Éva), Judy (Szinetár Dóra) és Doralee (Kulcsár Viktória) bosszút esküsznek a női nem védelmében.

zold-csaba2
Fotó: Kállai-Tóth Anett

- Rettegni való vagy inkább szánni való Mr. Hart?

- Sajnos ez a két fogalom kéz a kézben jár. Ahogy ebben az előadásban is, a hatalmával visszaélő zsarnok szánalomkeltő is egyben. A színház varázsa által ebben a két és fél órában nevetni tudunk ezen, hiszen görbe tükröt tart, mi, színészek meg, a műfaj kritériumait kiszolgálva, szórakoztatni akarjuk a közönséget, de nem árt, ha egy zenés vígjáték, vagy musicalcomedy után is gondolatokkal távozik a néző.

- Minden nagyképű alaknak vannak gyengeségei, bizonytalanságai, amit a pökhendiségével leplezni akar? A te olvasatodban Mr. Hart esetében mi kezek?

- Valóban így van az életben. Valamit mindig kompenzálnak ezek a zsarnokok. A legtöbbször érdemes a gyerekkor kudarcaiban kutatni. Meglepő hasonlóságot fedezünk fel ezek között az emberek között. De ez természetesen egy vígjáték, így Hart gyengesége hamar kiderül. A nőktől várja a visszajelzést, a bizonyosságot, és trófeákkal próbálja a saját önbizalmát növelni, és emiatt - bár észre sem veszi - megalázó helyzetbe sodorja saját magát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lebilincselően mulatságos történet barátságról, bosszúról és némi szerelemről a fénymásolók hajnalán

Patricia Resnick és Dolly Parton igazán megmondja a véleményét a férfiakról. Franklin Hart, azaz Zöld Csaba pökhendi, nagyképű és alázza a nőket… naná, ha egy férfi a főnök! De csak, míg titkárnői fel nem lázadnak… Polyák Lilla, Szinetár Dóra és Kulcsár Viktória estéről estére bosszút esküsznek a női nem védelmében. Jegyvásárlás itt!

A Broadway és a West End után a József Attila Színház színpadán a 9-től 5-ig című musical.

Promóció

Zöld Csaba a kilencvenes évek végén a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia színpadán tenorként lépett fel, 2001-ig a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemre járt, majd 2001 és 2005 között a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem musicalszínész szakát végezte el. 2005-ben csatlakozott a József Attila Színházhoz, később dolgozott szabadúszóként, jelenleg ismét a teátrum társulatának tagja. 

zold-csaba1
Fotó: Kállai-Tóth Anett

Színházi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál, 2015-ben a Cartoon Network és a Boomerang ideiglenes csatornahangja lett. Többször szinkronizálta Sean Beant, Chris Hemswortht és ő volt Adam Driver magyar hangja, amikor az Kylo Rent formálta meg a Csillagok háborúja - Az ébredő Erő, Az utolsó Jedik illetve a Skywalker kora epizódjaiban.

Zöld Csaba televíziós alkotásokban is szerepelt, láthattad a Tűzvonalban, a Hacktion: Újratöltve, a Mintaapák és a Drága örökösök sorozatokban - utóbbiban A Kopaszok néven elhíresült szerb bűnözők egyikét játszotta.

zold-csaba3
Fotó: Kállai-Tóth Anett

9-TŐL 5-IG – A musical

Szereplők

Violet: Polyák Lilla/Auksz Éva
Judy: Szinetár Dóra
Doralee: Kulcsár Viktória
Franklin Hart: Zöld Csaba
Roz Keith: Auksz Éva/Náray Erika
Joe: Előd Álmos
Dwayne: Bergendi Áron
Dick: Horváth Sebestyén Sándor
Tinsworthy: Gazdag Tibor
Maria: Kováts Vera
Kathy: Molnár Janka
Margaret: Szucskó Noémi
Missy/Önkéntes/Új alkalmazott: Pethő-Tóth Brigitta
Josh: Monori Dominik
Bob Enright/Orvos: Tarlós Ferenc
Nyomozó: Brunczlík Péter  

Cover-fotó: MTI/Kallos Bea

Ezt is szeretjük