20 éve hunyt el Zámbó Jimmy - Most derült ki, halála előtt mit mesélt Fásy Ádámnak

Zámbó Jimmy szilveszter éjszakáján beszélt Fásy Ádámnak a jövőbeni terveiről.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Húsz éve már, hogy 2001. január 2-án egy szörnyű hír rázta meg az országot: tragikus körülmények között elhunyt Zámbó Jimmy. Szilveszterkor és január elsején a király otthonában ünnepeltek, másnap hajnalban pedig az énekes pisztolyával főbe lőtte magát. A Honvéd Kórházban délelőtt belehalt sérüléseibe. 

Az első hírek arról szóltak, hogy Zámbó Jimmy önkezével vetett véget életének, a hivatalosan elfogadott változat szerint azonban véletlen baleset következtében dördült el kezében a gyilkos fegyver.

Fásy Ádám szerint Jimmy nem lett öngyilkos

Fásy Ádám nemcsak a barátjának, hanem fogadott testvérének is tartotta Zámbó Jimmyt, gyakran vendégeskedtek egymásnál. A királynak is nevezett énekes 2000 szilveszterének éjjelén is többször felhívta a mulatós sztárt, mert nagyon szeretett volna vele találkozni. Fásy nem nagyon akart kimozdulni otthonról, és magára hagyni a feleségét, Marikát, valamint az akkor még pici lányukat, Zsüliettet. Jimmy azonban hajthatatlan volt, és nagyon magányosnak hangzott a hangja, így végül éjfél után mégis beültek egy vendéglőbe - mesélte a 68 éves híresség a Star magazinnak 2020 júniusában. 

fasy-adam
Fotó: Zenebutik

- Egész éjszaka egyetlen korty alkoholt sem ittunk, hiszen mindketten autóval érkeztünk. Hiába volt az ország egyik legnépszerűbb énekese, az óév búcsúztatóján magányosnak érezte magát. A jövőről sokat beszélgettünk, azt mondta: onnantól kezdve a lemezit önállóan szeretné kiadni. Tehát nem mondhatja senki, hogy nem voltak tervei a jövőre. Ezért is rázott meg annyira, ami vele történt - mondta a lapnak. 

Fásy szerint egy olyan ember, akinek konkrét tervei vannak a jövővel kapcsolatban, nem vet véget az életének. Emellett barátja a fellépésekre mindig pontosan érkező, a munkáját becsülettel végző ember volt, aki imádta a gyerekeit és a feleségét, azért dolgozott, hogy nekik jobb legyen az életük.

zambo-jimmy
Fotó: MTI/Sándor Katalin

- A halála végtelen baleset volt, kizártnak tartom, hogy önszántából vetett volna véget az életének. ismertem őt, sosem tett volna ilyet magával, a családjának sem okozott volna ekkora fájdalmat - véli a Fásy Mulató sztárja. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Felesége, Edit már a tragédia idején azt állította, Jimmy nem lett öngyilkos, csak meg akarta mutatni neki, mekkorát szól a fegyver. Két lövés után kiürítette a tárat, majd ráfogta, és hogy megnyugtassa őt, nincs benne több lőszer, a saját halántékára célozva sütötte el újból a Beretta típusú pisztolyt. Zámbó Edit szerint az énekes nem vette észre a fegyverében maradt töltényt.

Zámbó Árpy máig nem tudja, mi történt pontosan

Zámbó Árpy, Jimmy öccse 2018-ban azt mondta, szerinte furcsa, hogy a testvére a szilveszterre összegyűlt társaságnak kérkedni akart a pisztollyal, mert szerinte soha nem vette elő feleslegesen a fegyverét. Ugyanakkor abban ő is biztos, hogy bátyja nem akart öngyilkos lenni, azt azonban a mai napig nem tudja, pontosan mi történt, ő és a családja ugyanis nem voltak ott a tragédiakor.  

zambo-arpy
Fotó: TV2/Mokka

- Nagyon furcsák a körülmények, én az öngyilkosságot egy percig sem hittem el, a bátyám szeretett élni. Az aktákat 25 évre titkosították. A dokumentumok tartalmát mi sem ismerjük, de hiszem, hogy egy nap kiderül az igazság - nyilatkozta 2019 januárjában a Borsnak.

Zámbó Jimmy nagy szerelme

Zámbó Jimmyért rajongtak a nők, ő is értük, de csak egy igaz szerelme volt. Titkos és nem titkolt hódításai nem tartottak sokáig, mindig visszatért élete szerelméhez, aki nem volt más, mint a második felesége, Edit asszony.

Ezt is szeretjük