"Tehetség már nem kell az X-Faktorba?" Kiakadtak a nézők a mentorok döntése miatt
Az X-Faktor mentorházában összeállt Gáspár Laci 25+ és Dallos Bogi Lányok csapata.

mentorok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szombat este az X-Faktor mentorházában kiderült, Gáspár Laci a 25+ és Dallos Bogi a Lányok csapatában melyik három-három énekest viheti magával az élő show-ba. A nézők finoman szólva nem értettek egyet a mentorok minden döntésével, akik kaptak is hideget-meleget a Facebookon.

Gáspár Lacinak és Dallos Boginak nem volt könnyű dolga a döntésekben, ráadásul a mentortársak is rendre bírálták versenyzőik teljesítményét. Többször összeszólalkoztak a produkciókat követően, és még a rájuk bízott választásokban sem mindig jutottak közös nevezőre.

Gáspár Laci mentoráltjai

Bujtor Barbara produkcióját hallhatta a közönség elsőként a versenyzők közül, ByeAlex kivételével alapvetően tetszett a mentoroknak, noha átütő sikert nem ért el körükben sem. ByeAlex azonban kimondottan középszerűnek nevezte az előadást.

Herbert Shaw produkciójánál ugyancsak szigorú volt ByeAlex, aki nem bírta ki, hogy be ne szóljon Gáspár Laci mentoráltjaira: elmondta, hogy ő már most tudja, melyik két versenyzőt küldené haza. Gáspár Laci tömör válaszából kiderült, nem adott sokat a nyers véleményre.

Burai Renátó produkciója végre osztatlan sikert aratott a mentortársak körében, egyöntetűen a legjobbnak érezték az előadót, kivételesen ByeAlex is elismerően beszélt a fiúról.

Zdroba Patrik már nem először van az X-Faktor színpadán, Gáspár Laci mégis úgy értékelte a produkciója alapján, most ért meg igazán a szereplésre, amellett, hogy nagyon tiszta a hangja. A többiek némi elfogultságot éreztek a mentor értékelésében, azzal szekálták, hogy „Gáspár Laci barátjaként” emlegették a fiút.

Maria Mamah a táborban nagyot bakizott, ami nem nyerte el a zsűri tetszését. Dallos Bogi szerint pedig énekelni sem tud elég jól, csak rappelni, bár a lányt igazi jelenségnek tartották végig, aki azonnal betölti a színpadot. Gáspár Laci nyíltan ki is mondta, hogy úgy érzi, nem unatkozna, ha a lány jönne vele tovább, bár komolyságra intette előadása előtt.

Balogh Antal Géza, vagyis Anti bácsi egy Bródy-dalt adott elő, aminek szövegét el is rontotta. Produkciója Puskás Peti és ByeAlex szerint is egyértelműen rossz volt, Dallos Bogi szerint azonban csak az izgalom miatt bakizhatott az előadó. Ezzel feladta a leckét mentorának is.

Gáspár Laci csapata

Gáspár Laci a végleges csapata kiválasztásakor Burai Renátónak elmondta, úgy érzi, végre áttörte a középszerűséget, ami egy vendéglőben, háttérzenészként elvárás – utalva ezzel a fiú óceánjárón szerzett zenészi tapasztalatára. Beválasztotta őt a csapatába, mert hisz benne, hogy együtt képesek lesznek tovább fejlődni.

Gáspár Laci másik választása Zdroba Patrikra esett, akitől az X-Faktor visszatérőjeként többet vár, de ugyancsak képes hinni, és úgy látja, a fiú is hisz benne.

A mentoroknak további két versenyző között kellett dönteniük: Gáspár Laci a Maria Mamah és Balogh Antal Géza alias Anti bácsi közti választást bízta rájuk. Míg előbbi nagyon szimpatikus volt Gáspár Lacinak, és jó előadónak tartotta, Anti bácsi a szeretetteljes előadásmódjával vette le a lábáról. Végül a választásuk utóbbira esett, így Anti bácsi megy tovább az élő show-ba.

A nézők azonnal két részre is szakadtak, sokan teljes felháborodottságuknak adtak hangot a Facebookon, mások megkedvelték az idős urat.

„Bocsi, de ez tehetségkutató, vagy sajnálom alapon megy? Mert ezek után akkor tehetség nem kell az x-faktorba, csak elég sajnáltatni magát az embernek!?”

„Hagyjuk már ezt az Anti bácsit... vicckategória!!! Pont nem erről szól az x-faktor....sokkal jobbaktól vette el a lehetőséget ...ezek után mondja bárki, hogy ez nincs megrendezve...”

„Patrik a legjobb közülük, de Renátó is jó lesz. Anti bácsi meg csupa szív ember, és ott a helye. A lehető legjobb választás született.”

Dallos Bogi mentoráltjai

Ács Cintia produkciója láttán ByeAlex először nagyon durván fogalmazott, amikor a semmi mértani közepének nevezte azt, a többiek szerint azonban hozta a színvonalat, és látnak is még fantáziát a lányban.

A mindössze 14 esztendős Antal Zita Melánia produkciója most nem igazán nyerte el a zsűri tetszését, noha Gáspár Lacit meglepte a mentortársak szigorú véleménye.

Bagdi Enikő ezzel szemben mindenkit egyöntetűen elkápráztatott, Dallos Bogi úgy érezte, most nyújtotta a legjobb formáját a lány.

Dárdai Blankában Dallos Bogi már a kezdetektől fogva hisz, és Puskás Peti is pozitívan értékelte az előadását. ByeAlex és Gáspár Laci azonban nagyon szigorú volt, utóbbi szerint egyenesen csak arra volt jó a dalválasztása, hogy kiderüljön, nem tud jól énekelni a lány.

Bojás Eszter Hanna ukulelével lépett színpadra, ám senkit nem győzött meg igazán a produkciója.

Ezzel szemben viszont Huszár Alettáért odáig voltak a mentorok, ByeAlex és Gáspár Laci állva tapsolta meg a produkcióját, és hangot adtak elégedettségüknek, hogy az előadónak szép hangszíne van. Dallos Bogiék szerint egy őstehetség, aki mégis formálható, és szívből is énekel.

Dallos Bogi csapata

Dallos Bogi többször elmondta mentortársairól, hogy nagyon kritikusak a csapatával. Kissé össze is szólalkozott velük, hiszen egyenesen sajnálatukat fejezték ki a gyenge produkciók miatt, még ha az énekesnő úgy is érezte, előadói különlegesek, akikben ott van a lehetőség.

Noha Bagdi Enikő úgy érezte, nem ő szerepelt legjobban, ezért nem is fog tovább jutni, Dallos Bogi egyértelműen bizalmat szavazott neki, az eddigi legjobb produkciójának tartva a mentorházas előadását. 

Dárdai Blankát ugyan több mentor sem látta elég jónak, Dallos Bogi úgy döntött, őt is tovább viszi az élő show-ba, az első csalódások ellenére végtelenül hisz a lányban, ezt már többször elmondta neki is.

x-faktor
Fotó: RTL Klub

A mentortársakra a Huszár Aletta Celina és Ács Cintia közötti választást bízta, amivel alaposan megnehezítette a dolgukat. ByeAlex az előbbit, míg Gáspár Laci az utóbbit választotta volna, ami összeszólalkozásokra is bőven adott alkalmat. Végül Aletta mellett döntöttek. A két lány egyébként már egy korábbi X-Faktor során is került hasonló helyzetbe, ezért könnyes szemmel vettek búcsút végül egymástól.

A döntést megint csak nem követte teljes egyetértés a Facebookon, záporozni kezdtek a kommentek az X-faktor oldalára. A legtöbben Dallos Bogit bírálták a kialakított helyzet miatt, szerintük ugyanis mindkét lánynak helye lenne az élő show-ban.

„Kicsit mérges lettem Bogira, mért nem vitte Alettát egyenes ágon? Borzasztó volt látni a két lányt egymás ellen....Mindenesetre gratulálok a három leányzónak..”

„Kb. eddig néztem ezt a műsort...Cintinek ott kellene lennie!”

„Bogi másodszorra is bizonyította, hogy nincs helye a mentorok között..”

Vasárnap este 18:55-kor, az X-Faktor mentorházának második adásában pedig az fog eldőlni, hogy ByeAlex a „Fiúk” csapatából és Puskás Peti „Zenekarok” csapatából melyik három-három énekest viheti magával az élő showba.

Dallos Bogi modell is lehetne

Az X-Faktor mentorának képeit nem győzik dicsérni rajongói, igazi modellalkattal rendelkezik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük