Az X-Faktor döntőse volt – Ma már jól kereső Forma-1-es pilóta
Bereznay Dániel a 2017-es X-Faktor felfedezettje volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bereznay Dánielt a 2017-es X-Faktorban ismerhette meg az ország. Az akkor még csak 17 éves fiatal saját szerzeményével nyűgözte le a zsűrit, így továbbjutott a Táborba, a Mentorházban azonban elbukott, mégis sikerült a 12 döntős közé bekerülnie, ugyanis közvetlenül az élő showműsorok előtt az egyik versenyző, Nagy Krisztián visszalépett, így az ő helyére került be. Természetesen elvállalta a felkérést, az élő show előtt pár nappal Londonból visszatért Magyarországra, de a harmadik héten kiesett. Azóta nem lehetett sokat hallani az énekesről, ám a Borsnak most interjút adott, és elmesélte, hogy a Forma-1-es Mercedes csapatában találta meg a helyét.

A májusban 19. születésnapját ünneplő Bereznay Dániel elmesélte, hogy hivatalos e-sportoló, azaz számítógépes játékon játszik, ezért pedig jó kis fizetést is kap. A Mercedes pilótájaként folyamatosan ott van a gyár angliai központjában, ismeri Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast is, emellett ő is ugyanolyan csapattársnak számít, mint azok a pilóták, akik a versenypályán küzdenek a győzelemért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The face of F. O. C. U. S. My hair has the perfect 'aero' too! 😎

Daniel Bereznay (@danibereznay) által megosztott bejegyzés,

2012 óta játszik, mégpedig annyira jól, hogy elkezdett versenyekre járni. Először magyar, majd nemzetközi bajnokságokon vett részt, itt fedezte fel a Mercedes.

- Azóta rendszeresen járok ki Brackley-be, már ismerek mindenkit, tavaly a Hungaroringen az istálló garázsából nézhettem végig a futamot, ami hatalmas élmény volt - mesélte.

A fizetését nem árulhatja el, de annyit azért elmondott róla, hogy ez a pénz Magyarországon tisztességes keresetnek számít. Bereznay Dániel csapattársai már mind csak az e-sportból élnek, de ő még tanul, idén fog érettségizni. Ha az érettségi után felveszik az egyetemre, inkább halasztani fog, mert most az e-sportolói karrierje az első.

Szeretnék a világ élvonalában minél tovább megragadni, aztán még az is lehet, ahogy a visszavonult F1-es pilóták között szokás, én is, mondjuk, tévékommentátor leszek.

Olyan Forma-1-es pilóta, mint például Lewis Hamilton, nem lehet, ugyanis túl magas ehhez, 202 centiméter.

Ezt is szeretjük