Gáspár Laci nem kímélte Puskás Petit a Mentorházban - Szorult helyzetbe került
Tegnap este kiderült, hogy a fiúk és a 25 év felettiek közül kik jutottak tovább az élő show-ba.

x-faktor-cover-4
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az X-Faktor múlt heti adásának végén derült ki, hogy idén megújultak a Mentorház szabályai. A világon először ugyanis Magyarországon – a licensztulajdonos engedélyével – mind a négy mentornak szerepe volt a döntésben, hogy egy-egy kategóriából kik jutottak tovább az élő showba.

A Mentorház első napján a fiúk kerültek sorra, akik közül elsőként Barna Martin 16 éves tanuló lépett a mentorok elé, és Pápai Joci dalát énekelte el remekül. Puskás Peti szerint kellemes meglepetés volt, Radics Gigi szerint jól megoldotta, Gáspár Laci pedig az előadása ízlésességét dicsérte meg. Másodikként a 22 éves Mézes Norbert következett, aki Rihanna Diamond című slágerét adta elő különleges szuperszoprán hangján. ByeAlex szerint bizonytalanul, de mentortársai kevésbé voltak szigorúak vele kapcsolatban.

Nagy Krisztián továbbjutott az élő show-ba.
Nagy Krisztián továbbjutott az élő show-ba.
Fotó: Facebook/X-Faktor

Harmadikként Kovács Pál került sorra, a 15 éves tanuló egy Britney Spears-slágert választott, aminek nem igazán örültek a mentorok, és miután végighallgatták előadását, nem is tudtak vele kapcsolatban közös nevezőre jutni. Puskás Peti fogalmazta meg a legszigorúbb kritikát, szerinte ugyanis ami bejön egy házibuliban, azzal a Mentorházban nem biztos, hogy sikert lehet aratni. 

A 20 éves Gulyás Roland a Linkin Park együttes Numb című balladáját adta elő kirobbanó sikerrel. "Na erről beszéltem", mondta lelkesen Gáspár Laci, mire ByeAlex kijelentette, hogy ő nem mehet haza, Puskás Peti szerint pedig az egyik legjobb produkciót látták, de azt is hozzátette, hogy sokat fejlődött tavaly óta.

Gulyás Rolanddal is találkozunk még az X-Faktorban.
Gulyás Rolanddal is találkozunk még az X-Faktorban.
Fotó: Facebook/X-Faktor

Őt Bereznay Dániel 17 éves tanuló követte, aki óriási mosolyt csalt Radics Gigi arcára, Gáspár Laci pedig nagyon meggyőzőnek ítélte produkcióját. Utoljára Nagy Krisztián került sorra, a 20 éves éttermi kisegítőként dolgozó fiatalember remek formában volt, soulos beütésű produkciójával pedig lenyűgözte a mentorokat. Radics Gigi szerint óriási lelke van, amivel nem vitatkoztak kollégái.

Az új szabályok értelmében a hat énekes közül Radics Gigi csak kettőt választhatott ki, a harmadik élő show-ba jutott versenyzőről pedig a másik három mentortársa döntött. Radics Gigi Nagy Krisztiánt és Gulyás Rolandot választotta, Berezney Dániel és Mézes Norbert sosát mentortársaira bízta, akik Mézes Norbert mellett tették le a voksukat.

A 25 év felettiek közül elsőként a 44 éves Hegedűs Péter került sorra, aki hosszan rappelt, de előadása után a mentorok úgy érezték, hogy már nem olyan szórakoztató, mint amilyennek eleinte gondolták. Őt David Vardanov követte, aki Sam Smith érzelmes Lay Me Down című balladáját énekelte el, de neki sem sikerült feltétlenül meggyőznie a mentorokat. Gáspár Laci ekkor már másodjára vetette szigorúan Puskás Peti szemére, hogy most megnézheti, mi lett a vége annak, hogy végigtrollkodta a válogatókat, és túl sok énekesre szavazott könnyelműen igennel.

Gáspár Laci nem kímélte Puskás Petit.
Gáspár Laci nem kímélte Puskás Petit.
Fotó: Facebook/X-Faktor

Harmadikként Rékasi Dezső próbált szerencsét, a 25 éves borbély produkcióját ByeAlex unalmasnak nevezte, Radics Gigi szerint is elrontotta, Gáspár Laci pedig az enervált jelzővel illette teljesítményét. A legrosszabb előadást Snjezana Pecija nyújtotta, aki nemcsak a hangnemet tévesztette el, de még a dalszöveget is elfelejtette, ByeAlex szerint egy másik dimenzióban énekelt. Puskás Peti is nagyon elszomorodott, hiszen eddig egyetlen jelöltje sem hozta igazán lázba.

Az ötödik Berta Dániel volt, aki ezúttal a seprűből készített gitárja nélkül próbált szerencsét. Radics Gigi szerette, Gáspár Laci szerint Puskás Petinek pedig végre lett egy énekese. Utoljára Abaházi Nagy Lívia lépett a mentorok színe elé,  a 40 éves énekesnő operát énekelt, és nagyon szépen. Radics Gigi úgy érezte, hogy megszűnt a hely, miközben őt hallgatta, Gáspár Laci pedig megint odaszúrt egyet Puskás Petinek, hogy majd benne is meg fogja látni a lehetőséget - aztán magára hagyta, hogy válassza ki a két kedvencét. 

Berta Dániel is meggyőzte tehetségéről a mentorokat.
Berta Dániel is meggyőzte tehetségéről a mentorokat.
Fotó: Facebook/X-Faktor

Puskás Peti végül Berta Dánielt és Abaházi Nagy Líviát választotta, Radics Gigi, Gáspár Laci és ByeAlex pedig Hegedűs Péter és Snjezana Pecija közül választhatott, ám egyikükkel sem voltak elégedettek. ByeAlex szerint a semmin vitatkoztak, de végül meghozták a döntést, és Hegedűs Pétert juttatták tovább harmadikként. 

Ezt is szeretjük