A Manhattan zenekar jóképű énekese volt a 90-es években: Vilmányi Gábor ennyit változott 31 év alatt
A Manhattan zenekar 1991-ben alapult hazánk első fiúbandájaként. A tagok, Csoki, Dobi Sándor, Varga Szabolcs és Vilmányi Gábor rockzenészekként kerültek össze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Négy fiú, négy hang, négy egyéniség, egy érzés - ez volt hazánk első fiúzenekara, a Manhattan mottója. A banda 1991-ben alapult, tagjai más rockzenekarok zenészeiből álltak össze: Csoki a Fixből, Dobi Sándor a Kenguruból, Varga Szabolcs a La Fontaine-ből, Vilmányi Gábor pedig az Exoticból csatlakozott a formációhoz.

Kis időn belül hatalmas sikerük lett. Olyan dalokat dobtak piacra, mint A szerelem kell még, a Rossz vagyok vagy a Várj, te hosszú, forró nyár - ezeknek szövegét sokan a mai napig kívülről fújják.

Vilmányi Gábor a Manhattan énekese volt

Ezrek gyűltek össze minden hónap első hétfőjén, hogy a Manhattan Clubban találkozzanak velük, nyaranta pedig együtt táboroztak a rajongóikkal. Végül mégis a feloszlás mellett döntöttek.

- Azt hiszem, minden divathullámra felültetett zenekarnak van egy lejárati ideje, ami nagyjából négy-öt év. Valljuk be, mi már a kezdet kezdetén túlkorosak voltunk tinisztárnak, hiszen 28-34 évesen vágtunk bele - ecsetelte Vilmányi Gábor a Story magazinnak.

Először Varga Szabolcs szállt ki, kiválása után még kiadtak egy lemezt, de 2003-ban mindannyian befejezték. Bár ketten nem folytatták a zenei karriert, mindannyian elégedettek azzal, ahogy az életük alakult.

Vilmányi Gábor 2022 februárjában a Life TV Ébredj Velünk! című műsorának vendégeként.
Vilmányi Gábor 2022 februárjában a Life TV Ébredj Velünk! című műsorának vendégeként.
Fotó: Life Tv/Ébredj velünk!

- Mindenki megtalálta a számítását, és mindenki boldog négyünk közül: Dobi Sanyi az üzleti életben találta meg, Szabi a hitében. Csoki és én pedig együtt zenélünk a Piramisban, én a Závodi Sanyi mellett vagyok session gitáros, illetve producerkedem is - ezt már a Life TV Ébredj velünk! című műsorában mesélte a 90-es évek egykori szívtiprója.

Vilmányi Gábornak két fia született, akik mindketten örökölték édesapjuktól a művészi vénát. Idősebbikük ismerős lehet a nézőknek, Benett szerepelt a Terápiában, az Egynyári kalandban és a Korhatáros szerelemben is. 

- Mindkét fiamat megtanítottam gitározni, a kisebbik basszusgitáros lett, a nagyobbik pedig színész - magyarázta a lapnak.

Baby Gabi egykor és ma

Szklenár Gabriella, vagyis Baby Gabi a ’90-es évek egyik legismertebb lányegyüttesének, az 1996-ban alakult Baby Sistersnek volt a tagja. A trió 2001-ben közös megegyezéssel oszlott fel, az énekesnő az együttesben megismert nevével szólókarrierbe kezdett. A 43 éves sztár számára a fellépések már nem ugyanolyanok, mint régen, egy-egy előtte vagy utána következő kolléga fel sem ismeri. 

Ezt is szeretjük