Emlékszel a Kozmix énekesére? Lányi Lala ezért rettegett a 47. születésnapjától
Lányi Lala ritkán beszél az érzéseiről a nyilvánosság előtt, ezúttal azonban őszinte és mély vallomást tett.

lanyilala-youtube-femina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1974-ben született Lányi Lala mindössze 21 éves volt, amikor 1995-ben megalapította társaival, Horváth Zsolt Hozsóval és Vitaminnal a Kozmix nevű zenekart, aminek köszönhetően országos hírnévre és népszerűségre tett szert. 

A dance, trance, happy hardcore műfajokban zenélő triónak olyan számokat köszönhetnek a rajongók, mint a Kozmix a házban, az Angyal vagy a Holnapután. Karrierjük kezdetén a magyar Scooternek nevezték őket. Első áttörésüket a Gyöngyhajú lány feldolgozásával érték el. 

Lányi Lala 47. születésnapja

Lányi Lala mindössze 17 éves volt, amikor elveszítette édesapját, akivel nagyon közel álltak egymáshoz. A férfi a halálakor csupán 47 éves volt, túl fiatalon ment el. Az énekes mindig úgy érezte, hogy az apja és az ő élete között sok a párhuzam, ezért évről évre jobban szorongott a 47. születésnapja közeledtétől. 

 - Napról napra jobban tartottam attól a naptól, órától, perctől. Megmagyarázhatatlanul feszített legbelül a kérdés, hogy mivel az utunk sok mindenben azonos, talán az én utolsó pillanatom is úgy jön el, ahogyan az övé. Szorongtam, hogy a 47. lesz az utolsó szülinapom - vallott érzéseiről a Story magazinnak 2022 januárjában. 

- Van két nővérem, akik hasonló módon éreztek, mint én. Ők is tartottak tőle, hogy érik el és lépik át ezt a kort. De ezt csak most tudtam meg, amikor az ünnepek alkalmával meséltem nekik is az érzéseimről - tette hozzá a sztár. 

Lányi Lala jó ideje maga is édesapa, kisfia, Benedek 2006-ban jött a világra oxigénhiányos koraszülöttként. A gyermek édesanyjával, Kondákor Zsófia színésznővel elváltak az útjaik, azóta egyedül neveli Benit

- A könnyeimet nyeltem, amikor az apás szülést követően azonnal inkubátorba került. Egy kis csöppség volt, és megszenvedett minden lélegzetvételért. Ma már inkább arra kell figyelnem, nehogy megöleljem a suli előtt, vagy egy atyai csókot nyomjak a bucijára a lányok szeme láttára - mesélte 2019-ben egy Blikknek adott interjúban. 

Baby Gabi egykor és ma

Szklenár Gabriella, vagyis Baby Gabi a ’90-es évek egyik legismertebb lányegyüttesének, az 1996-ban alakult Baby Sistersnek volt a tagja. A trió 2001-ben közös megegyezéssel oszlott fel, az énekesnő az együttesben megismert nevével szólókarrierbe kezdett. A 43 éves sztár számára a fellépések már nem ugyanolyanok, mint régen, egy-egy előtte vagy utána következő kolléga fel sem ismeri. 

Cover-fotó: YouTube/Ábrahám Róbert vlog

Ezt is szeretjük