Ma 70 éves Vikidál Gyula - Felismered az István, a király sztárját?
Vikidál Gyula máig a Madách Színház ünnepelt sztárja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli kereken hetvenedik születésnapját Vikidál Gyula, aki 1948. január 25-én született Budapesten. A Liszt Ferenc-díjas énekes zenei pályája 1965-ben indult, több zenekarban is megfordult, mígnem 1974-ben csatlakozott a P. Mobilhoz, ez pedig meghozta számára az országos hírnevet.

Színészként először a Városmajorban bemutatott a Krízis című produkciójában állt színpadra. Az S. Nagy István-Máté Péter szerzőpáros által írt rockmusical érdekessége, hogy rockzenészeket és színművészeket hoztak össze egy előadásban - Magyarországon talán először. A darab megbukott, Vikidált viszont felfedezte a színházi szakma. 

A következő szerepét az István, a király című rockoperában kapta, ő alakította Koppányt, mely máig a leghíresebb szerepe. 

Vikidál Gyula 1992-től a Madách Színház társulatának tagja. Múlt héten a teátrum Les Misérables - A nyomorultak című musicaljének századik előadásán és az azt követő fogadáson vett részt. 

A nyomorultakban Vikidál alakítja Csengeri Attilával felváltva a püspököt. A darab korábbi változataiban volt Jean Valjean is. 

A Jézus Krisztus szupersztárban ő alakította Pilátust, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban a fáraót, a Légy jó mindhaláligban Valkay tanár urat, az Egri csillagokban Török Bálintot és Dobó Istvánt is. 

Ezt is szeretjük