Ő a 15 éves úszólány, aki legyőzte Hosszú Katinkát a hétvégén: Veres Laura az olimpiára is kijuthat
Veres Laura az úszók országos bajnokságán a 200 méteres gyorsúszás döntőjében nyert aranyat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A budapesti Duna Arénában rendezett úszók országos bajnokságán a hétvégén egy 15 éves úszó, Veres Laura okozott nem kis meglepetést. 

A Gyulai Várfürdő versenyzője 200 méter gyorson a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát is legyőzve lett bajnok.

Veres Laura legyőzte Hosszú Katinkát

- Nagyon boldog vagyok, hogy pénteken sikerült két percen belül úszni, annak pedig még jobban, hogy ezt a döntőben meg tudtam ismételni. Tartottam Késely Ajnától, a visszalépése miatt „könnyebb dolgom” volt, de nagyon motiváló volt Katinka mellett úszni, és az, hogy a négyes pályán, őt megelőzve nyertem, egyszerűen fergeteges - nyilatkozta a fiatal tehetség a Blikknek

A győztes Veres Laura a 200 méteres gyorsúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én.
A győztes Veres Laura a 200 méteres gyorsúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a budapesti Duna Arénában 2021. március 27-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Veres Laura, aki egy februári felkészülési versenyen már legyőzte az Iron Ladyt, várhatóan ott lesz a válogatottal a májusi, budapesti Európa-bajnokságon, és Sós Csaba szövetségi kapitány szerint a nyári tokiói olimpiára is kijuthat.

Hosszú Katinkának nincs oka panaszra, szombaton 100 m pillangón első, 50 m háton második lett. Az országos bajnokságot három arannyal és két ezüsttel zárta. 

- A 100 pillangón éreztem először igazán a régi önmagamat. Dolgozom tovább, nem aggódom, mert egyáltalán nem érzem úgy, hogy súlyos hátrányba kerültem volna önmagamhoz képest. A média pánikol, én úszom, az időmérő pedig méri az időt - mondta a napilapnak.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Veres Laura kezdetben pillangóúszásban tűnt ki, de úgy tűnik, a gyors az igazi erőssége. Az ifjúsági olimpiai bronzérmes úszó a decemberi felnőtt ob-n ezüstérmet nyert 200 méter gyorson, a februári felkészülési versenyen pedig már legyőzte Késely Ajnát.

Veres Laura, a Gyulai Várfürdő Kft. Úszószakosztályának úszója lett februárban a 2020-as év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója a Békés Megyei Hírlap által alapított díjazáson.
Veres Laura, a Gyulai Várfürdő Kft. Úszószakosztályának úszója lett februárban a 2020-as év Békés megyei leány utánpótláskorú sportolója a Békés Megyei Hírlap által alapított díjazáson.
Fotó: Magyar Úszó Szövetség, Gyulai Várfürdő

- Az elsődleges cél a felnőtt ob, hogy ott minél jobban teljesítsek, és sikerüljön még szinteken úsznom a junior Eb-re és a vb-re is. És ha még a 200 m gyors úgy sikerül, akkor akár az olimpia sincs kizárva. Természetesen óriási boldogságot okozna, ha tizenöt évesen, akár csak váltóban is, de ki tudnék kerülni Tokióba. Viszont természetesen azt is megértem, hogyha a szövetségi kapitány nem visz ki, mert inkább az utolsó olimpiájukra készülő idősebbeknek akar lehetőséget adni. Tudom, hogy még egy csomó év és jó néhány olimpia áll előttem - nyilatkozta március elején, az országos bajnokság előtt a Nemzeti Sportnak

Hosszú Katinka dögös ruhákban

A 31 éves sztár napjainak nagy része a kemény edzésekről szól, az Instagram-posztjainak többségén így a medencében vagy annak partján látható úszódresszben, illetve az edzőteremben sportruhában. Időnként azonban megmutatja a civil oldalát és azt, szereti a nőies ruhákat. 

Ezt is szeretjük