Emlékszel az Egri csillagok Vicuskájára? Venczel Vera 72 évesen is elbűvölő
Venczel Vera ötven éve diplomázott, és ekkor mutatták be az Egri csillagokat is.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Venczel Vera 1968-as diplomaosztója után Várkonyi Zoltán hívására a Vígszínházhoz szerződött, melynek máig hű tagja. A neves rendező már akkor szerepeket adott neki a teátrumban, amikor még csak másodéves volt, a főiskola harmadik-negyedik évében pedig már rendszeresen játszott a Vígben, emellett forgatott a Filmgyárban, és tévészerepekben is láthatta a közönség.

Várkonyi Zoltán az 1966-os Kárpáthy Zoltán című filmjében is szerepet adott a főiskolás Venczel Verának, aki az 1968-ban bemutatott Egri csillagok Vicuskájaként végérvényesen belopta magát a nézők szívébe. 

A 72 éves Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyitóünnepségén aranydiplomát vehetett át, ugyanis hagyományosan a Színművészeti tanévnyitóján adják át a díszdiplomákat. 

Ugyancsak aranydiplomát kapott Esztergályos Cecília, Molnár Piroska, Szombathy Gyula, Harsányi Gábor, Kőváry Katalin és Zsámbéki Gábor is.

Bodrogi Gyula hatvan évvel ezelőtt szerezte meg diplomáját a Színművészetin, így őt gyémántdiplomával tüntették ki. 

Szinetár Mikós rendező 65 éves jubileumot ünnepelhet, így ő vasdiplomát kapott. 

A 86 éves Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, Érdemes és Kiváló Művész a Magyar Állami Operaház főigazgatója és a Magyar Televízió elnökhelyettese is volt. 

Ezt is szeretjük