Friss fotón a 71 éves Venczel Vera - Az Egri csillagok szereplői így néznek ki ma
Majdnem ötven év telt el azóta, hogy a hazai mozik bemutatták az Egri csillagok című filmet.

egri-csillagok-cover-1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kereken ötven évvel ezelőtt, 1967 nyarán kezdődött el az Egri csillagok forgatása, melyet végül 1968 decemberében mutattak be a hazai mozik, kirobbanó sikerrel. Gárdonyi Géza 1901-ben megjelent történelmi regényéből a 20. század legendás magyar rendezője, Várkonyi Zoltán készített több mint kétórás mozgóképes adaptációt, a kiváló történész, Nemeskürty István forgatókönyve alapján.

A népszerűséghez rajtuk kívül azonban a tehetséges színészek is jelentős mértékben hozzájárultak, hiszen olyan egyedülálló színművészek kaptak szerepet a látványos produkcióban, mint Sinkovits Imre, Bárdy György, Ruttkai Éva vagy Gobbi Hilda - ám ők sajnos már nincsenek köztünk. Venczel Vera és Kovács István viszont hetven felett is kirobbanó formában vannak, az Egri csillagok egykori sztárjait pedig a Család-barát című műsorban látták vendégül a közelmúltban, ahol örömmel osztottak meg a nézőkkel anekdotákat a film kapcsán.

- Volt egy népszavazás az Egri csillagok előtt, ahol megszavaztatták a Magyar Ifjúság című lapnak az olvasóit, hogy kiket akarnak főszereplőknek, és 98%-uk minket akart - árulta el például Kovács István, Venczel Vera pedig hozzátette, hogy kollégája húgával járt egy osztályba általános iskolában, ez azonban csak a főiskolán vált világossá számára, miután ott megismerkedtek.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott Venczel Vera és az Egri csillagok többi színésze az elmúlt ötven év alatt.

Ezt is szeretjük