Varnus Xavér öccse 45 évesen meghalt: kiderült, mi okozta a halálát
Varnus Xavér márciusban találkozott utoljára Ádámmal. Akkor még nem tudta, utoljára látja szeretett testvérét.

varnus-xavér-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Varnus Xavér elvesztette élete egyik legfontosabb szereplőjét, öccse 45 évesen váratlanul meghalt. A tragédia híre Kanadában érte júniusban, egyből repülőre ült, hogy az édesanyjával lehessen.

Ádám teljesen egészséges férfi volt, halálát egy félrement falat okozta, egy pillanat leforgása alatt ért véget az élete. A testvérek nagyon szoros viszonyt ápoltak, az orgonaművész rajongásig szerette 14 évvel fiatalabb fivérét.

Varnus Xavér öccse meghalt

Utoljára tavasszal találkozott Ádámmal. Régi hagyományuk, hogy amikor Varnus hazalátogat Kanadából, édesanyjukkal karöltve kimennek a Fiumei úti temetőbe a családi sírbolthoz.

- Őseink maradványainál búcsúzunk el ilyenkor egymástól. Így volt ez most, márciusban is, nem gondolhattuk akkor, hogy ezen az ikonikus helyen találkozunk így, hármasban utoljára - mondta el a Best magazinnak az 58 éves híresség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Édesanyjának öccse volt a legnagyobb támasza, elhunytával ez a szerep az idősebb testvérre hárult. Varnus Xavér magával vitte Teréziát Kanadába, hogy egymásba kapaszkodva éljék túl a feldolgozhatatlan veszteséget.

- Újraírtam életem forgatókönyvét, mostantól minden pillanatomban méltó helyet biztosítva számára. Szüleim valaha Kanadában éltek velünk, de a mostani Kanada már alig emlékeztet arra az országra, amelyben fiatalok voltak, így anyának újra kell tanulnia ezt a nemes országot.

varnus
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Sok időt töltenek együtt, az óceánparton sétálnak, nagyokat beszélgetnek. A zenész gyakran Bachot játszik az édesanyjának a régi templomból átalakított orgonán.

- És mindig mondom neki, hogy az a Bach, aki ezeket a csodálatos műveket komponálta, 21 gyermekéből 16-ot el kellett temessen életében.

Varnus Xavér temploma

Varnus Xavér 2018-ban, első unokája születése után döntött úgy, hogy a kanadai Torontóba helyezi át lakhelyét, hogy minél közelebb legyen hozzá és fiaihoz. Nem szokványos házat választott magának, ugyanis egy több mint 170 éves templomot vásárolt meg. Állítása szerint első látásra beleszeretett az ódon épületbe. 

Cover-fotó: TV2/Mokka

Ezt is szeretjük