Megnyerte a TV2 tehetségkutatóját - Ezért tűnt el utána jó időre Várhegyi Lucas Palmira
Várhegyi Lucas Palmira a Rising Star nyertese volt. Nem tudta jól kezelni a hirtelen jött ismertséget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A TV2-nek több zenés tehetségkutató műsora is volt, ezek közül a Megasztár volt az, amelyik a legtöbb évadot megélte. 2014 októberében a csatorna a Rising Starral jelentkezett. A tévénézők egy ingyenes applikáción dönthették el, hogy mely énekes produkciók tetszenek nekik, és ha a versenyző az éneklés során elérte a nézők bizonyos százalékának szimpátiáját, akkor az énekes előtt lévő LED-fal felemelkedett, megláthattuk, ki bújik meg mögötte. Számos hazai énekes a műsornak köszönhette hírnevét, Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie, Peter Srámek és Singh Viki is itt tűnt fel először. A 2015 februárjában megrendezett döntőt végül Várhegyi Lucas Palmira nyerte, aki akkor csupán 18 esztendős volt.

Az angolai gyökerekkel származó énekesnő a műsornak köszönhetően egyből a figyelem középpontjába került, ám egyszer csak egyik pillanatról a másikra eltűnt. A Best magazin októberi számában elmesélte, hogy rosszul viselte a győzelmet. A műsor elején még nagyon motivált volt, viszont a döntő közeledtével rájött, hogy nem szeretné megnyerni a versenyt. 

Várhegyi Lucas Palmira 2015 februárjában nyerte meg a Rising Start.
Várhegyi Lucas Palmira 2015 februárjában nyerte meg a Rising Start.
Fotó: TV2/Rising Star

- Ennek az volt az oka, hogy tudtam, Czibi Norbinak, aki végül második lett, sokkal nagyobb szüksége lenne mindenre, ami az első hellyel jár. Borzalmas volt látni az arcát, amikor végül nem az ő nevét mondták ki - magyarázta a hetilapnak a 23 éves énekesnő.

Miután megnyerte a versenyt, egyik interjút kellett adnia a másik után, közben az iskolai kötelezettségeit is teljesítenie kellett, nem tudta az átlagos tinik életét élni, és egyszerűen besokallt. A rá nehezedő nyomás nagyon megviselte.

Lelki beteg lettem a győzelem után. Furcsa, fulladásos rohamaim voltak.

Eleinte azt hitték, hogy epilepsziás, még az idegklinikára is befektették, de egy hét után kiderült, hogy pánikbetegséggel küzd. Palmira nem szerette volna szakember segítségét kérni, túl makacs volt hozzá, úgy gondolta, sikerül egyedül is leküzdenie a problémáját. Kiszámíthatatlanok voltak a rohamai, egyszer az váltotta ki az egyik rohamát, amikor az utcán az egyik járókelő a fejéhez vágta, hogy nem ő érdemelte meg, hogy megnyerje a Rising Start.

Rá kellett jönnie, hogy szüksége van orvosi segítségre, egy darabig kedélyjavítókat szedett, majd egy olyan szakember szárnyai alá került, aki leszoktatta a gyógyszerekről, helyette megtanította neki, miképpen tudja a rohamokat kezelni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

📸: @nerpel_nikoletta_fotografus ❤ 💋: @henriettgercoszmakeup #Astouria

🍍 Várhegyi Lucas Palmira 🍍 (@varhegyilucas.palmira) által megosztott bejegyzés,

Az énekesnő hozzátette: ahhoz, hogy összeszedje magát, nemcsak az orvosaira, hanem a családja és a barátai segítségére is szüksége volt. Mára már minden rendben van vele, a Kőbányai Zenei Stúdió tanítványaként ismerte meg együttesének tagjait, a csapat az Astouria nevet viseli.

- Mostanra össze is állt a saját csapatom. Alapvetően popzenét játszunk rockos és elektroelemekkel. Lelkis vagyok még most is, de a művészi pályához egyébként is kell az érzékenység, anélkül nem lehet csinálni - tette hozzá.

Ennyit változtak a Megasztár legfiatalabb énekesnői

Emlékszel Patai Annára, Lakatos Yvette-re vagy éppen Galambos Dorinára? Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak az évek alatt a TV2 legendás tehetségkutatójának legfiatalabb felfedezettjei.

Ezt is szeretjük