22 év után mondott fel a magyar műsorvezető - Férje is utólag tudta meg
Vágó Piros ezért döntött úgy, hogy felhagy a rádiózással.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vágó Piros több mint húsz évig dolgozott a rádiós szakmában, az ország egyik legismertebb női rádiósa. Tíz évig, 1999 és 2009 között a megszűnésig a Danubius Rádióban dolgozott, majd ezt követően 2016-ig a Class FM-en, utána pedig 2017. december 21-ig a Sláger Rádióban vezetett műsort.  Arról, hogy miért hagyta abba 22 év után a rádiózást, és, hogy a gasztronómia felé kacsintgat, az RTL Klub Reggeli című műsorának vendégeként mesélt. 

A 44 éves sztár azt mondta, fájdalmas, de szükségszerű volt meghozni a döntést, mert már nem rádiózott szívvel-lélekkel.  

- 22 év után hagytam abba, mert egyelőre nem tudom azt mondani, hogy befejeztem, de már két éve éreztem, hogy nem azzal a lendülettel, nem azzal a szívvel megyek bele, ahogy korábban. Amikor ezt elkezded érezni, elkezded vizsgálni magad, keresed az okokat. Aztán szép lassan rájöttem, hogy megtestesítem az életközépi válságot egy kiégés szindrómával, ezért úgy gondoltam, hogy nem kínoznám a hallgatókat, hanem próbálok más célokat keresni. 

vago-piros
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Korábban bármi történt velem, már formáltam magamban a mondatokat, hogy fogom elmesélni a hallgatóknak. Aztán kezdett csökkenni az ihlet és ezen mondatok száma. Amikor kifogytak, odaülsz a mikrofon elé, és megcsinálod a legjobb tudásod szerint, de az már nem ugyanaz, pont a szívedet nem rakod bele - mesélte a reggeli műsorban. 

18 éves kor óta főz, a tűzhely mellett el tud lazulni, az ételek elkészítése fel is tölti. Sorsszerűnek érezte, hogy életének ebben a nehéz szakaszában keresték meg, szerepeljen az RTL Klub A Konyhafőnök VIP című műsorának második évadában is. Elkezdett gasztrotanfolyamra járni, de azt még nem tudja, konkrétan mivel fog foglalkozni, elképzelhető, hogy a glutén- és tejmentes ételekre specializálódik, aminek személyes oka van. 

- A férjem miatt már három-négy éve így sütök-főzök. Először ez kihívás volt. Már úgy olvasom a recepteket, hogy mi az, amit meg tudok, mi az, amit nem tudok megcsinálni, mert nem tudom az alapanyagokat helyettesíteni. 

vago-piros-reggeli
Fotó: Facebook/Vágó Piros hivatalos

Vágó Piros a Borsnak azt is elárulta felmondásával kapcsolatban, hogy nemcsak a hallgatókat lepte meg döntésével. Aznap senkinek nem szólt előre, hogy felmond, még a férje is utólag tudta meg. Párja ugyanakkor a legnagyobb támasza. 

- A férjem nélkül nagyon nehéz lenne. Lassan el kell döntenem, merre lépek tovább a gasztronómiában, de tudom, hogy rá mindig számíthatok, és ez megnyugvást ad - árulta el a lapnak.

Ezt is szeretjük