A magyar humorista a konyhában hódítja meg újdonsült feleségét
A humorista beavat titkaiba. (x)
Egy hangulatos kisvendéglő, olyan, mint a Kéhli volt régen. Bohém művészek tanyája. Egy kis kifőzde, 8 asztallal, rajtuk kockás abroszokkal. Az étlapon többek között káposztás kocka, töltött káposzta, túrógombóc és minimum három féle főzelék. Hetente egyszer egy vendégséf főzne. Azt, amit csak akar, hiszen az az ő napja.
Eljönne ide Krúdy Gyula egy táfelspiccre, Ferencz József császár biztosan csülköt rendelne, Habsburg Ottó a császármorzsát imádná.
Ez a hely egyelőre csak a Karinthy-gyűrűs humorista, Nádas György fejében létezik, és még neve sincs. De szívesen álmodozik róla. És arról is, hogy barátja, a már egészséges Bajor Imre lesz az első vendége.
Legszebb mesterség a főzés
- Apám egy teát is alig tudott elkészíteni, míg nálam már a bevásárlással elindul a főzés. Van jól bevált halasom, hentesem, zöldségesem, akikkel a vásárlás közben jókat beszélgetünk - meséli Nádas György.
- Sokan félnek a főzéstől, mert úgy gondolják, hogy az egy hosszas munkát igénylő folyamat. De tanulni csak úgy lehet, ha csinálja az ember. Számomra a világ legszebb mestersége a főzés. Még a komikusi hivatásnál is többre tartom. És ha ez a kettő ötvöződik, hát ilyen lesz az új műsorunk, A boldogság receptjei, Bede Robi séffel a TV Paprikán.
Kímélő vacsorák feleségének
- Esténként otthon a teraszon sütögetünk. Kímélő vacsorákra azért van most szükség, mert feleségem bizony kissé meghízott a főztömtől. Ő kéri, hogy számára könnyű ételeket készítsek, viszont abba nem szól bele, hogy én mit és mennyit eszem - vallja be a humorista.
- Másfél éve fantasztikus harmónia és boldogság vesz körül. Közhelyesen hangzik, de mi tényleg mosolyogva fekszünk le este és mosolyogva ébredünk. De idáig hosszú út vezetett. És ki tudja, talán egyszer az a kis étterem is összejön a kockás abroszokkal.
Nádas György A boldogság receptjei című, a TV Paprikán június 2-án induló vadonatúj műsorban lesz látható