Levetette mindkét mellét a magyar modell - A háromgyerekes anya ezért döntött így
Túróczi Réka drasztikus műtéten esett át: mindkét mellét levetette.

turóczi réka 1308x736
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Túróczi Réka 13 éven át modellkedett, sokat dolgozott együtt Náray Tamás divattervezővel, ma már viszont elsősorban hobbifutó, triatlonista és blogger. Instagram-oldalát több mint 47 ezren követik, ahova általában mozgásra ösztönző posztokat tesz ki. A háromgyerekes édesanya nemrégiben viszont egy merőben más hangvételű bejegyzést tett közzé: elárulta, hogy levetette a melleit.  

Ezért volt szüksége a beavatkozásra

Túróczi Réka Instagram-posztjában leírta, hogy édesanyja decemberben hunyt el 67 éves korában. Az anyukájánál először 43 évesen diagnosztizáltak mellrákot, majd hatvanéves korában petefészekrákot.

- Sajnos örököltem a nőgyógyászati rákokért felelős génmutációt, és, bár egészséges vagyok, de

három gyerekkel nem tehetem meg azt a luxust, hogy ne kövessek el mindent a betegség kialakulásának kockázatcsökkentéséért.

60-80% esélyem van mellrákra, 30-40% a petefészekrákra.

Réka a műtét után egy nappal, mellette a műtét után kilenc nappal.
Réka a műtét után egy nappal, mellette a műtét után kilenc nappal.
Fotó: Instagram/Truóczi Réka, Youtube/Tatár Csilla

Túróczi Rékával Tatár Csilla is készített egy interjút a FutaVlog oldalára a beavatkozással kapcsolatban. A modell elmondta, hogy az elmúlt egy év nehéz időszak volt a számára, de, miután kiderült, hogy mennyire nagy esélye van a mellrákra, nem volt kérdés számára, hogy kés alá feküdjön. Halogatni nem szerette volna a beavatkozást, mert úgy érezte, ki fog fogyni az időből.

Túróczi Réka próbálja pozitív módon felfogni a helyzetét, egyáltalán nem érzi magát attól depressziósnak, hogy prevenciós jelleggel megvált a melleitől. Sőt, miután vége lett a műtétnek, és először látta magát a tükörben, sokkal kevésbé sokkolta a látvány, mint ahogy azt elképzelte.

- Egészséges öniróniával fogom fel. Nem látom annyira tragikusnak, mint sok nő gondolná. A műtét előtt nézegettem amputált nőknek a képeit, olvastam a blogjaikat. Az ő történetük és életfelfogásuk annyira pozitív. Nekem az sokkal szimpatikusabb, ha valaki nem fordul be, és nem a rossz oldalát nézi ennek az egésznek - magyarázta Tatár Csillának.

A volt modell a petefészek-eltávolításon is gondolkodik, de jelenleg ezzel még vár. Elmondta, ez a fajta műtét kevésbé tűnik első hallásra látványosnak és drasztikusnak, mint a mell levétele, azonban élettanilag sokkal nagyobb a hatása. A műtéten áteső hormonháztartása teljesen felborul, egyik napról a másikra változókorba lép, gyermeke pedig többé már nem lehet. Ezek miatt sokkal nehezebb lesz rávennie magát, hogy egyszer eltávolíttassa a petefészkét.

A háromgyerekes édesanya szerint élete legjobb döntése volt, hogy átesett a beavatkozáson. Tervei szerint egy, másfél hónapon belül már újra a legkedvesebb hobbijának, a futásnak szeretné szentelni az idejét.

Ezt is szeretjük