Friss fotókon Törőcsik Mari - A 82 éves színésznő díjátadón vett részt
Törőcsik Mari imádja Velemet, szerinte a kis faluban fogja örökre lehunyni a szemét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Velem község díszpolgári címet adományozott a hétvégén Törőcsik Marinak. A Kossuth-díjas színművész még néhai férjével, Maár Gyulával vette a nyugat-magyarországi kis faluban található házat, ahova gyakran visszavonultak. A falubeliek hamar megszerették a sztárallűröktől mentes színésznőt, aki azt kérte, ne szólítsák művésznőnek, és, amíg eljárt a helyi kisboltba, azt is elutasította, hogy előreengedjék a sorban. 

A 82 éves Nemzet Színészét idén januárban egyéves kezelés után engedték haza a szombathelyi Markusovszky Kórházból, ahol légzését sokáig gépek segítették, mesterségesen kellett táplálni, 2017 őszén pedig tüdőgyulladást is kapott. Nem Budapestre, hanem egy állandó ápoló kíséretében Velembe költözött, hogy megerősödjön. 

torocsik-mari
Fotó: Facebook/Velem

Az elmúlt hévégén ápolója és egy erős férfi kíséretében személyesen jelent meg, hogy átvegye Velem díszpolgári címét. A Ripost beszámolója szerint nem maradt sokáig, rövid beszédében azt is kiemelte, hogy biztos benne, Velemben fogja örökre lehunyni a szemét. 

- Bárhogy lesz is, most itt ülök, és itt is maradok, amíg csak elviselnek. Majd csendesen köhögök, ha pedig elfogy a zsebkendőm, majd maguk adnak nekem. Érdekes ez… Pár perce a kocsiban komoly rohamot kaptam, de most, hogy itt vagyok, már nyomát sem érzem.

- Csak azt kérem, ne sorolják az érdemeimet, mert én itt nem vagyok művésznő, csak Marika… Most önök köszönik meg nekem, hogy itt élek, de valójában én tartozom köszönettel Velemnek, hogy itt élhetek - idézte szavait a lap.  

Ezt is szeretjük