Ezért nem láttuk évek óta Tordy Gézát - A Nemzet Színésze vallott életéről
Tordy Géza, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színészünk visszavonultan él.

tordy-geza-mti-nagy-lajos
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tordy Géza évek óta nem mutatkozik a nyilvánosság előtt. A nyolcvanéves színész interjút is ritkán vállal, ám a Story magazinnak elárulta, miért él tíz éve teljesen visszavonultan, egyedül.

A Nemzet Színésze beismerte, fiatalként igen ellentétes életet élt a mostanival, sokat bulizott, éjszakázott, nőzött. Ma azonban már jobban szereti a nyugalmat. Szerinte megöregedett, és így már jobban szeret elbújni a világ elől. Fél évre teljesen el is tűnt a nyilvánosság elől.

- Mondjuk úgy, kényszerpihenőn voltam. Kórházban, mert történt egy kis baj. Nem is érdemes beszélni róla. Jól vagyok, élek. Amióta megöregedtem, inkább elbújok a világ elől. Nem akarok mogorvának tűnni, nincs bennem keserűség, ez a csupasz igazság. Az öregséggel kedvetlen, unott lesz az ember, és csak kesereg. Na én nem, de sokan a korosztályomból igen. Velük minek találkozzak? Hogy hallgassam a siránkozásukat? 

Már tihanyi nyaralójába sem nagyon jár le, harmincéves szokásait megtörve évente most már legfeljebb két hónapra megy. Otthon vagy a nyaralóban, már szinte teljes magányban él.

Az unokáim sajnos ritkábban jönnek hozzám, mint szeretném, a szomszédjaim, barátaim pedig lassan kihaltak mellőlem. 

Ilyen volt fiatalon

Tordy Géza a legtehetségesebb magyar színészek egyike, akiért egykor rengetegen rajongtak. Híres szerepei közt volt Baradlay Jenő A kőszívű ember fiai című filmből. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen volt a színész a forgatáson, illetve a többi szereplőt is megmutatjuk!

Coverfotó: MTI/Nagy Lajos.

Ezt is szeretjük