Curtis ezen sírja el magát: meglepődsz, mi derült ki a The Voice sztárjáról

A The Voice két férfi coacha, Curtis és Manuel nagyon várják a közös munkát a tehetségkutató versenyzőivel.

Curtis és Manuel a The Voice-ban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Változatos zenei stílus képviselői az RTL idei tehetségkutatójának, a The Voice-nak a zsűritagjai. A négy coach között találjuk Miklósa Erika Kossuth-díjas opera-énekesnőt, Trokán Nóra színésznőt, aki prózai szerepek mellett musicalekben is főszerepeket játszik, emellett színészkollégáival kiegészülve tematikus koncertsorozattal járja az országot, valamint Manuelt, aki 2019-ben az X-Faktorban robbant be a zenei életbe, és Curtist, a többszörös arany- és platinalemezes, Fonogram- és Bravo Otto-díjas előadó-dalszerzőt. A két férfi coacht kérdeztük a sajtótájékoztatón. 

A The Voice-ban a válogatókat a Párbajok, a Kiütések és az Élő show-k követik, melyek végén kiderül, ki az, aki megnyeri a hazai tehetségkutatók valaha volt legnagyobb pénznyereményét, 36 millió forintot. 

Curtis és Manuel a The Voice-ban

A coachok a meghallgatásokon úgy választják ki a meghatározott számú versenyzőiket, hogy legelőször nem látják, csak hallják őket, így csupán a fülükre és a megérzésükre tudnak hagyatkozni. Ha akár csak az egyikük megfordul a versenyző felé, azzal automatikusan tovább is juttatja a csapatába. Ha többen megfordulnak, a versenyző választhat, kinek a csapatába szeretne kerülni.

- A leírás alapján a The Voice egy olyan zenei tehetségkutató, ami a leginkább külsőségektől mentes, hiszen a versenyzőket legelőször senki nem láthatja, csak hallhatjuk őket. 

- Ennek alapnak kellene lennie az összes versenyben! Egy tehetség lehet bármilyen forma, akár a megszokottól eltérő, lehet olyan hangja, hogy leénekli a napot az égről. Nem attól lesz jó előadó valaki, hogy olyan, mintha egy divatmagazinból tépték volna ki. 

curtis
Fotó: RTL

- Azokat az előadókat fogom keresni, akik értéket közvetítenek, és pozitív energiákat tudnak átadni egy-egy dalban, akik szeretnének dolgozni és saját dalt szerezni - utóbbiban tudom őket segíteni dalszövegíróként és dalszerzőként, hogy maradandót alkossunk. 

- Mennyiben hallgatsz a pillanatnyi megérzéseidre, és mennyiben kalkulálsz azzal, hogy kivel tudsz majd együtt dolgozni?

- Hál’ istennek a karrierem során nagyon sok műfajban írtam és szereztem dalt másoknak. Senkire nem akarok ráerőltetni semmit, mindenkinek olyan stílust találunk ki együtt, amiben otthonosan mozog, ösztönösen jót tud alkotni. Fontos, hogy azokra fogok megfordulni, akik magukat adják: akkor tudsz valamit hitelesen átadni a közönségnek, amikor magadat adod, különben biztos, hogy nem fog működni. 

- Tíz évvel ezelőtt Magyarországon egy zenei tehetségkutatóban nem a rapirányzat tarolt, de az elmúlt években X-Faktort nyert az USNK és Alee is, Manuel pedig az elődöntőig menetelt. A közönség pár év alatt ennyire befogadó lett?

- Én azt mondanám, hogy a hiphop az aranykorát éli Magyarországon jó pár éve, köszönhető Manuelnek, a BSW-nek vagy nekünk. Az, hogy Magyarország leghallgatottabb és legnézettebb klipje a Belehalok (Majka x Curtis x BLR száma - a szerk.) egy hiphopdal, szerintem mindent elárul, sőt a harmadik is a miénk, a Füttyös (Majka x Curtis feat Király Viktor). Van rá igény! 

curtis-voice
Fotó: RTL

- Egy tehetségkutató műsor sikere azon is múlik, hogy a zsűritagok mennyire találják meg a közös hangot. Manuellel nyilván a zenei vonal révén is megvan a kapcsolódási pont. A két női coachot távolról vagy közelebbről ismered?

- Szerintem a maga területén a coachok mindegyike topelőadó. Hatalmas megtiszteltetés, hogy velük lehetek egy brigádban. Manuelt azért ismertem, találkoztam vele fesztiválokon, Miklósa Erika Kossuth-díjas opera-énekesnőt senkinek nem kell bemutatni, elképesztő hangja van, Trokán Nóri pedig csodálatos színésznő, musicalekben is profi. A The Voice-ban olyanok vagyunk, mint egy jó focicsapat: minden posztra kell egy tökéletes játékos. 

- Kevesen gondolnák rólad, hogy a kiskutyás filmeken is sírsz. Milyen zsűritag leszel, könnyű lesz megérinteni a szívedet?

- Sajnálatból és elérzékenyülésből ezért nem fogok választani senkit, működnie kell a kémiának. Szigorú leszek, de leginkább atyáskodó: szeretnék családias légkört kialakítani a csapatomban. Nem csak zenélni fogunk, közös programokat is fogok szervezni, mert ha igazán összekovácsolódik egy brigád, akkor tud jót és maradandót alkotni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Manuel négy évvel ezelőtt, az X-Faktor kilencedik évadának egyik versenyzőjeként vált ismertté, a tehetségkutatótól az elődöntő végén búcsúzott. Idén megjelent nagylemeze, ami a tavasz közepére már négyszeres platinalemez lett, a Spotify Global Debut listájának legjobb öt albuma közé jutott. A The Voice négy coacha közül ő az egyetlen, aki már állt tehetségkutatóban a másik oldalon. 

manuel2
Fotó: RTL

- Biztos sokat segít majd az, hogy én átéltem versenyzőként, mivel jár egy ilyen műsor, mennyit vesz ki belőlük, milyen a kulisszák mögött, ezért jobban átlátom majd a helyzetüket, tudni fogom, mi az a határ, amit még bírni fognak, mit lehet elvárni tőlük, mennyit kell segíteni nekik. 

- Mekkora támogatást jelentett az X-Faktorban, hogy volt egy mentorod, aki segítette a felkészülést az élős adásokra, aki tanácsokkal látott el?

- Nekem annak idején sem volt kimondottan szükségem arra, segítséget vegyek igénybe a szövegíráshoz  - leszámítva a Messziről jöttem, illetve a Ketten című számot -, azokat az élő show-ra saját magam írtam, és nagyon makacs természetem volt, már akkor is ragaszkodtam a saját elképzeléseimhez. Alex (ByeAlex - a szerk.) inkább tanácsokkal látott el engem, amik nagyon sokat segítettek akkoriban, hisz semmit nem tudtam a szakmáról. A mentor-mentorált kapcsolat megmaradt, a mai napig bármit kérdezhetek tőle, mindig válaszol hangüzenetben, én pedig általában hallgatok is rá. 

manuel
Fotó: RTL

- Alex mindig megőrizte a hidegvérét, akármi történt, nem erőltette bele magát olyan szerepekbe, amikről úgy érezte, hogy nem érezné jól magát bennük, vagy távol állnak a személyiségétől. Ezt coachként én is hasonlóképp fogom csinálni, ő egy követendő minta előttem. Igyekszem rugalmas lenni és gördülékennyé tenni a közös munkát mindenkivel, de nem másoknak akarok megfelelni, hanem szeretném a tévé képernyőjén is ugyanazt a Manuelt mutatni, akit az elmúlt években is megismerhettek. 

Nézd meg Curtis dögös párját!

A rapper és szerelme is megjelent az Avatar: A víz útja hazai díszbemutatóján. A fotósok nem győzték kattogtatni a gépeiket: Judit dögös szettjével minden tekintetet magára vont.

Curtis párja észveszejtően dögös volt a premieren: Judit modellnek is beillene

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: RTL

Ezt is szeretjük