Utcazenélésből él a TV2 felfedezettje: az énekes most A Dal 2023-as évadában bizonyíthat

Szirtes Dávid új dala bekerült a Duna TV A Dal 2023 című műsorának legjobb negyven előadása közé.

szirtes-david-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szirtes Dávidot 2022-ben a Sztárban Sztár leszek! című műsorban ismerhette meg az ország, a jóképű fiatal már akkor sokak szívébe belopta magát.

A mindössze 21 éves énekes mások bőrébe bújva egészen a hatodik helyig menetelt a versenyben, kiesése után pedig azonnal elkezdte tervezni a karrierje következő lépéseit.

Szirtes Dávid A Dal 2023-ban

Mindene a tanulás, folyamatosan azon van, hogy egyre jobb és jobb formáját hozza az éneklés és a magánélete terén is. Lelkesen készül a jövőre, és nem ijed meg a kihívásoktól sem.

szirtes-david-kep
Fotó: Bocsi Barbara

- Sokszor volt bizonytalan helyzet az életemben, ezért megbecsülöm, ha valamibe tudok kapaszkodni. Ez a műsor pedig kapukat nyitott meg a számomra, felfigyeltek rám, és ez ösztökélt arra, hogy elkezdjek dolgozni a továbblépésen.

Nehéz gyermekkora ellenére kitartóan tanult tovább, és a zenéhez fűződő szenvedélyét sem engedte elveszni.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nem szeretek ezzel haknizni, de ami tény, az tény, hogy nehéz gyermekkorom volt. 18 évesen nevelőszülőktől elköltözve kellett azon gondolkodnom, hogyan lesz majd tovább az életem. Szerettem volna folytatni a tanulást, meg is kellett élni valamiből, és az éneklést sem szerettem volna elengedni. Egyetemista lettem, ma főként utca zenélésből élek, és a zene még hangsúlyosabbá vált az életemben.

Szirtes Dávid tudja, hogy kiállni a színpadra, megmutatkozni egy klippel nem lehet öncélú magamutogatás.

- Nem magától értetődő dolog az, hogy egy 21 éves srác kiálljon például százezrek elé egy tévéműsorban. Előadóként felelősségünk van, és a dalainkkal kezet kell nyújtanunk. Ha szükséges, szórakoztatnunk kell, és van, amikor el kell gondolkodtatnunk másokat. Én arra szeretnék törekedni, hogy ha a színpadra állok, azzal valamit adhassak.

Az énekes bemutatkozó dala Az igazi történeted címmel közel ötszáz nevezett dalból került be a Duna A Dal 2023 című dalválasztó műsorának legjobb negyven előadása közé.

SzirtesDavid Femina 01
Fotó: Miskolczi Milán

- Fontos volt, hogy már az első dalom is olyan tartalommal bírjon, amivel tudok azonosulni. Az igazi történeted a gyerekkoromtól a mai időszakig foglalja össze az életem. A klipben éppen ezért a kicsi Dávid is megjelenik egy cuki gyerekszereplő személyében, akivel imádtam dolgozni, teljesen magamat láttam benne. Ugyan nem volt könnyű eddig az utam, de soha nem adtam fel azt az álmomat, hogy egyszer majd adhassak a közönségnek. A dalom is arról szól, hogy jöjjön bármilyen nehézség, nem szabad feladni a gyermeki álmainkat, mert ha azok elvesznek, a motivációnk is odavész.

Dávid első dalának videóklipjét elsőként tekintheted meg nálunk: 

Papadimitriu Athina legkisebb lánya

Papadimitriu Athina legkisebb lányát csak ritkán láthatjuk a kamera előtt, nővéreivel ellentétben Réka kevesebbet hallat magáról. Rékát a 2022-es Sztárban Sztár leszek! válogatóján szúrta ki a Tények Plusz.

Cover-kép: TV2/Sztárban Sztár leszek

Ezt is szeretjük