Szily Nóra pórul járt a TV2-höz szerződéssel: a szakmai és a magánélete is mélypontra került

Szily Nóra az RTL nagyágyúja volt a '90-es évek végén, de miután átment a TV2-höz, eltűnt a képernyőről.

szily-nóra-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szily Nóra volt az egyike a ’90-es évek végén elstartolt Reggeli alapcsapatának. Alföldi Róberttel párban három éven át ébredhettek vele az RTL nézői, egészen 2000-ig a csatorna nagyágyúi közt emlegették.

Az ezredforduló után igazolt át a TV2-höz, ahová kecsegtető ajánlattal csábították át. Friderikusz Sándor hívta fel, hogy át szeretné adni neki az egyik már futó műsorát, hogy ő egy új formátum, a Gyerekszáj házigazdája lehessen.

Szily Nóra és a TV2

Csábító volt a felkeresés, hiszen nem csak az Osztálytalálkozót ígérték oda neki, szó volt egy saját napi talk-show-ról is. Mindezek mellett az is sokat nyomott a latban, hogy az akkorra már háromévnyi hajnali kelés nagyon megviselte a szervezetét.

Szily Nóra és Alföldi Róbert a Reggeliben 2000 januárjában.
Szily Nóra és Alföldi Róbert a Reggeliben 2000 januárjában.
Fotó: RTL/Reggeli

- Hetente háromszor fél négykor keltem, akkor a fiaim kettő és ötévesek voltak. Anyaként is helyt kellett állni. Lefogytam 48 kilóra, fizikailag annyira kimerültem ebben a hajnalozásban, mert egyszerűen nem tudtam kipihenni magam - emlékezett vissza a Szavakon túl vendégeként.

Vágyott az újra, az RTL-nél is megkérdezte, nincs-e lehetőség arra, hogy valamilyen délutáni műsort kapjon, ám ők nem gondolkodtak ilyesmiben. Végül elfogadta a TV2 ajánlatát, ami élete egyik legnagyobb mélypontjának előzményévé vált. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Nagyon pórul járt a csatornával. Az Osztálytalálkozó jó nézettséggel ment ugyan, de levették a képernyőről, kapott még egy műsort, de az sem ért meg sok részt. 

Bár volt szerződése, és kapott fizetést, a nézők szemében olyan volt, mintha eltűnt volna, hiszen nem szerepelt, és interjúkat is csak a vezetőség engedélyével adhatott. Amikor megkérdezte, miért nem dolgozhat egy produkcióban sem, olyan választ kapott, ami nagyon megdöbbentette.

szily
Fotó: Klubrádió/Szavakon túl

Nóra, nem hallott még olyat, hogy valakit azért vesznek meg, hogy ne legyen máshol? 

- Gyakorlatilag eltüntettek a képernyőről. 2002-ben vezetőségváltás volt, és nem hosszabbítottak velem szerződést. Ráadásul akkor váltam, akkor ment a frissen felépült ház a levesbe: a magánéletemben és szakmailag is maximálisan térdre estem.

Azurák Csaba titka Várkonyi Andreáról

Várkonyi Andrea 2002 és 2016 között volt a TV2 Tények című esti hírműsorának műsorvezetője, Azurák Csaba, aki korábban a Napló című produkcióban dolgozott, 2009-ben csatlakozott hozzá. A közös munka során valódi barátság szövődött köztük, mindent tudtak egymás családjáról, gyerekéről, az iskolai tanár nénikről.

Cover-fotó: RTL/Reflektor

Ezt is szeretjük